- Reklama -

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Amerikiečių kompanijai „Chevron“ pareiškus, jog ji traukiasi iš tolesnio konkurso dėl angliavandenilių išteklių naudojimo proceso, viešojoje erdvėje pasirodė spekuliacijų neva Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėja Jūratė Juozaitienė prisidėjo prie kompanijos pasitraukimo. Vyriausybės vadovas, peržiūrėję slapta filmuotą ir sumontuotą medžiagą, pavedė komisijai atlikti tyrimą dėl galimo patarėjos tarnybinio pažeidimo.

Vyriausybė rėmė amerikiečių kompanijos ketinimus investuoti Lietuvoje, o pati Jūratė Juozaitienė geranoriškai bendravo su „Chevron“ atstovais. Būdama premjero patarėja aplinkos klausimais J.Juozaitienė taip pat buvo įpareigota išklausyti ir bendruomenės poziciją. Pati patarėja sako, jog suinteresuotos grupės slapta nufilmuotą ir kryptingai sumontuotą Žygaičių bendruomenės susitikimą panaudojo provokacijai. Pusantros valandos trukęs pokalbis su Žygaičių bendruomene, kuriame patarėja aiškina situaciją ir teisės aktų pakeitimus Seime, buvo iškarpytas, sumontuotas suinteresuotoms grupėms tinkamu kampu.

„Pasirašiau potvarkį, kuriuo sudaroma komisija galimam tarnybiniam nusižengimui ištirti. Tačiau noriu pabrėžti, kad Vyriausybė nepasiduos provokacijoms: mes einame investuotojų pritraukimo kryptimi ir dirbsime tam, kad būtų užbaigti reikalingi teisės aktai ir suformuota patraukli aplinka ir investuotojams iš užsienio, ir Lietuvos verslininkams“, – sako Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Vyriausybė taip pat ketina imtis viešojo intereso išaiškinimo, kad nebūtų piktnaudžiaujama ginant vieno asmens ar grupių interesus, taip trukdant į Lietuvą pritraukti investuotojus ar užkirsti kelią naujoms technologijoms.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!