- Reklama -

Premjeras Algirdas Butkevičius neigia, jog su "Gazpromu" vyksta užkulisinės derybos. KK nuotr.

Siekdamas išsklaidyti viešojoje erdvėje pateikiamas interpretacijas apie tariamai Rusijos siųstą memorandumo projektą Lietuvai, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dar kartą patikina, jog iš Rusijos pusės nebuvo gautas joks dokumentas.

„Dar kartą pabrėžiu, jog nevyksta jokios užkulisinės konsultacijos ar derybos su „Gazprom“. Kaip ir tartasi Sankt Peterburge vykusiame susitikime su „Gazprom“ vadovybe, visi klausimai bus sprendžiami ekspertų grupės, o ne kažkokių tariamai Rusijos dokumentų šešėlyje. Sutarta ir tai, jog konsultacijos tarp Lietuvos ir dujų koncerno vyks tik Trečiojo energetikos paketo rėmuose“, – sako premjeras.

“Viešojoje erdvėje minimą memorandumo projektą Energetikos ministerijai atsiuntė „E.ON Rurhgas“ atstovas ir „Lietuvos dujų“ valdybos pirmininkas Achimas Saulas. „Lietuvos dujų“ valdybos pirmininkas nėra įgaliotas veikti koncerno „Gazprom“ vardu, todėl projektas nelaikytinas oficialiu dokumentu ir nebuvo svarstomas premjero lygiu”, – teigiama Ministro Pirmininko tarnybos Spaudos tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!