- Reklama -
Plaukiojanti suskystintų dujų saugykla su išdujinimo technologija "Independence" Lietuvoje jau turėtų pradėti veikti 2014 m. gruodžio 3 d.

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė Norvegijos Karalystės ambasadorių Leifą Arne Ullandą ir norvegų įmonės „Hoegh LNG“, su „Klaipėdos nafta“ vykdančios sutartį dėl Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo statybos ir pristatymo, vadovus.

Susitikime kalbėta apie sutarties vykdymo procesą ir nerimą, kilusį viešojoje erdvėje dėl paskleistų abejonių šia kompanija. Kompanijos „Hoegh LNG“ prezidentas Sveinungas Stohle‘as teigė, jog įmonė turi didelę darbo patirtį suskystintų dujų versle ir atsakingai žiūri į šį projektą. Pasak kompanijos prezidento, Lietuvos SGD terminalo projektas yra itin svarbus Norvegijos ir Lietuvos ekonominio bendradarbiavimo pavyzdys.

Lietuvos Vyriausybės vadovas susitikime dar kartą patikino, jo SGD terminalo projektas yra laikomas strateginiu, jam skiriamas išskirtinis dėmesys, o norvegų kompanija yra neabejotinai vertinama kaip patikima Vyriausybės partnerė šiam projektui įgyvendinti.

„Kompanija, turinti tokią didelę patirtį ir žinoma pasaulyje, yra vertinama mūsų Vyriausybės. Įmonė dalyvavo konkurse ir jį laimėjo. Neabejoju, kad „Hoegh LNG“ yra patikima įmonė ir įgyvendins projektą laiku“, – sako premjeras.

Kompanijos vadovai pabrėžė, kad sutarties įsipareigojimai vykdomi atsakingai. Šiuo metu laivo baigtumas įvertintas 93 proc. Pasak „Hoegh LNG“ vadovų, darbai bus atlikti laiku.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!