- Reklama -

Ministras Pirmininkas A.Butkevičius. KK nuotr.

Valdančiosios Darbo partijos vadovams įtaką gali daryti Rusijos vadovybė, todėl šios partijos atstovai nebus kviečiami į pasitarimus dėl šalies gynybos klausimų. Apie tai praėjusį trečiadienį paskelbė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad informacija apie galimus Darbo partijos ryšius su Maskva jam buvusi ne naujiena.

“Ta informacija, kuri dabar viešai sklando, man nėra kažkokia naujiena. Apie tai buvo kalbama, kai mes formavome valdančiąją daugumą. Tuo metu aš klausiau Valstybės saugumo departamento, ar yra kokių nors Darbo partijos arba atskirų jos lyderių sąsajų su Rusija, nes mums ta informacija buvo labai svarbi. Buvo atsakymas, kad tokios informacijos nėra ir tiktai tada mes priėmėme sprendimą, kad galime formuoti koaliciją”, – radijo laidoje kalbėjo A.Butkevičius.

Pasak Premjero, dabar vėl grįžtama prie tos pačios tematikos. Šiuo metu Lietuvos visuomenė esą daug jautriau žiūri į šitą klausimą.

„Nes daugelis žmonių Lietuvoje yra įbauginti, įsitempę dėl Rusijos veiksmų Kryme ir tam tikrų grasinimų, pasinaudojant masinės informacijos priemonėmis. Bet man per tą laikotarpį nebuvo pateikta jokia papildoma informacija apie Darbo partiją ir jos lyderius”. .

Klausiamas apie galimybę peržiūrėti koalicijos sutartį, premjeras teigė, jog šį klausimą svarstytų tik tuo atveju, jeigu atsirastų naujų faktų, susijusių su Darbo partija ir jos ryšiais su Rusija.

Parengė R. Pranckūnas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!