Prezidentas: oro gynybos sistemų Ukrainai tiekimas – būtina sąlyga civiliams apsaugoti ir pergalei pasiekti

0
182
Lietuvos ir Ukrainos vadovai aptarė Rusijos karo eigą ir Ukrainai reikalingą paramą. Nuotr. iš lrp.lt
- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį telefonu kalbėjosi su Ukrainos Prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Lietuvos ir Ukrainos vadovai aptarė Rusijos karo eigą ir Ukrainai reikalingą paramą. Lietuvos Prezidentas pasveikino Ukrainos vadovą ir visus šalies žmones su Ukrainos gynėjų diena.

Prezidentas pokalbyje išreiškė tvirtą Lietuvos palaikymą Ukrainai. Pasak šalies vadovo, Rusijos vykdomi eskalaciniai veiksmai – mobilizacijos paskelbimas, masinės raketų atakos prieš Ukrainos miestus, grasinimai panaudoti branduolinį ginklą – demonstruoja Putino desperaciją pralaimint mūšio lauke.

„Ukrainos sėkmė atkovojant Rusijos užgrobtas teritorijas – ukrainiečių herojiškumo ir nepalaužiamos valios liudijimas. Tikiu, kad Vakarams operatyviai teikiant reikiamą pagalbą jums pavyks išstumti agresorių iš savo teritorijų. Oro gynybos sistemų Ukrainai tiekimas – būtina sąlyga civiliams apsaugoti ir pergalei pasiekti. Tai yra mūsų visų kova už taiką ir laisvę, kurioje Lietuva rems Ukrainą iki pergalės”, – sakė Prezidentas.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad greita Vakarų karinė parama Ukrainai yra ypač svarbi, todėl Lietuva ir toliau aktyviai pasisakys visais tarptautiniais formatais už jos didinimą, taip pat – už ekonominę ir finansinę pagalbą Ukrainai.

Lietuvos ir Ukrainos vadovai aptarė Baltarusijos įsitraukimą į Rusijos karą Ukrainoje. Prezidentas pažymėjo, kad Baltarusiją reikėtų vertinti kaip visavertę Rusijos sąjungininkę vykdant karinę agresiją Ukrainoje. Todėl, pasak Lietuvos Prezidento, Vakarų taikomos sankcijos turi būti griežtinamos tiek Rusijai, tiek Baltarusijai užkertant bet kokias galimybes jas apeiti.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!