- Reklama -
R.Paksas su JAV Kongreso nariu Pete King

Prezidentas R. Paksas atvyko į Vašingtoną ir pradėjo antrą savo viešnagės dalį Amerikoje. Jis susitiko su JAV Kongreso nariais Dennis Kuchinich ir Carolyn Maloney. Taip pat lankėsi Kenano institute prie Vilsono centro, kur susitiko su šio instituto direktoriumi Blair Ruble.

Ypač šiltas ir draugiškas susitikimas įvyko su Kongreso nariu Dennis Kuchinich, kuris yra ir Baltijos valstybių draugų parlamentinės grupės JAV kongrese vienas iš pirmininkų. Šiame susitikime Prezidentas R. Paksas iškėlė bevizio klausimo tarp JAV ir Lietuvos problemą, sulaukdamas visiško supratimo iš Kongreso nario pusės. Prezidentas R. Paksas pabrėžė, kad geri santykiai tarp JAV ir Lietuvos galėtų būti paženklinti dar vienu žingsniu į priekį, t.y. beviziu režimu tarp dviejų šalių. Kongreso narys D. Kuchinich pažymėjo, kad turėtų būti laisvas susiekimas tarp dviejų šalių.

Bevizio susiekimo svarbą prezidentas R. Paksas iškėlė ir susitikime su Kongreso nare Carolyn Maloney. Kongreso narė pažymėjo, kad pati šalies valdžia turi padaryti viską, siekdama bevizio režimo.

Kalbėdamas su Kongreso nare C.Maloney, Prezidentas R. Paksas daug dėmesio skyrė pristatydamas Lietuvos ekonomikos pranašumus, lyginant su kitomis valstybėmis, mat ši Kongreso narė yra žinoma Kongreso Finansų ir Ekonomikos komiteto narė.

Pokalbyje su Dennis Kuchinich Prezidentas R.Paksas pažymėjo, kad abu politikai turi panašumų savo biografijoje. Abu buvo didelių miestų merai: R. Paksas vadovavo Vilniaus miestui, D. Kuchinich – Klivlendui. Abu, būdami vykdomojoje valdžioje, nesutiko leisti privatizuoti, pažeidžiant rinkėjų interesus, pramonės įmonių, ir po šitų veiksmų jiems nebuvo lengva politiniame gyvenime.

D.Kuchinich labai domėjosi Prezidento R. Pakso politine biografija, ypač tais momentais, kai R. Paksas pasitraukė iš premjero pareigų, atsisakydamas pritarti žalingai savo valstybei ir jos žmonėms „Mažeikių naftos“ privatizacijai, o taip pat Prezidento R. Pakso apkaltos byla.

Pokalbio pabaigoje D.Kuchinich pripažino, kad jis buvo panašiame procese, kaip ir Prezidento R. Pakso apkalta. Jį buvo bandoma atšaukti kaip merą, ir tai buvo baisus patyrimas. D. Kuchinich pastebėjo, kad kai sąžiningas žmogus eina į politiką, jis stengiasi viską daryti taip, kaip širdis liepia, bet tada ateina ekonominė galia, pasirodo kažkieno ekonominiai interesai ir jeigu jiems nepaklūstama, smogiama labai skaudžiai.

Susitikimo pabaigoje Kongreso narys pareiškė, kad jie abu su Prezidentu R. Paksu padarė viską, kad galėtų ramiai žiūrėti į akis savo žmonėms, kad ir kaip sunku jiems patiems bebūtų. Jis pavadino Prezidentą R. Paksą sąžiningu žmogumi, kurio apkaltos istorija reikia giliau pasidomėti.

Pokalbyje su Kenano instituto direktoriumi Blair Ruble Prezidentas R. Paksas pasikeitė nuomonėmis apie situaciją kaimyniniame Lietuvai regione -Kaliningrado srityje. Aptarė procesus Baltarusijoje ir po parlamento rinkimų Ukrainoje.

Prezidentas R. Paksas pažymėjo, kaip svarbu daryti viską, kad pagelbėti Ukrainai suartėti su ES ir NATO, skatinti demokratinius procesus Baltarusijoje ir neprarasti to įdirbio Kaliningrado srityje, kurį pasiekė Lietuva drauge su savo Vakarų partneriais, skatindama šį Rusijos Federacijos regioną atsiverti europinei integracijai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!