- Reklama -
Prezidentas R.Paksas su žmona Grandzero - prie memorialinės lentos Rugsėjo 11-osios aukoms atminti

Prezidentas Rolandas Paksas antrąją vizito JAV dieną (antradienį, spalio 2 d.) daugiausiai laiko paskyrė bendravimui su žiniasklaidos atstovais. Jis buvo pakviestas apsilankyti dešinės pakraipos verslo ir politikos žurnalo „Forbes“ redakcijoje, kur susitiko su šio įtakingo leidinio redaktoriumi Dennis Kneale. Taip pat bendravo su laikraščio „Financial Times“ ir verslo televizijos kanalo „Bloomberg“ žurnalistais. Davė interviu lietuviškiems laikraščiams JAV: „Draugas“ ir „Vakarai“.

Kalbėdamas su vietinės lietuviškosios spaudos atstovais, Prezidentas R. Paksas pabrėžė, kad jis yra už dvigubą pilietybę ir glaudesnius išeivijos kontaktus su Lietuva.

Pokalbiuose su verslo ir politikos žiniasklaida Prezidentas R. Paksas daugiausiai dėmesio skyrė Lietuvos ekonomikos pasiekimams ir ekonominiams santykiams su JAV. Jis akcentavo Lietuvos ekonominį patrauklumą užsienio investicijoms, pabrėždamas, kad Lietuva turi daug kvalifikuotų specialistų ir gerą infrastruktūrą naujoms investicijoms.

Prezidentas R. Paksas taip pat pabrėžė infrastruktūrinių projektų svarbą su kaimyninėmis ES valstybėmis, visų pirma Baltijos valstybėmis ir Lenkija, energetinių problemų sprendimo perspektyvas. Jis atkreipė dėmesį į energetinio saugumo problemas, kylančias visų pirma dėl Rusijos elgesio ir išreiškė viltį, kad kartu su ES ir JAV šios problemos bus išspręstos ir Lietuva turės alternatyvius energetinių išteklių tiekimo kelius. Pokalbių metu su verslo ir politikos žiniasklaida prezidentas išdėstė ir savo požiūrį ir į Lietuvos užsienio politikos klausimus.

Visų pokalbių metu neliko nepaliesta ir Prezidento apkaltos tema bei jos pasekmės Lietuvos politiniam gyvenimui bei procesams Vidurio ir Rytų Europoje. Domėtasi Prezidento R. Pakso ir jo vadovaujamos partijos Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) politinėmis nuostatomis.

Susitikimų metu žurnalistai teiravosi, ar Prezidentas R. Paksas tikisi pasiekti daugiau teisingumo savo valstybėje, ar sieks užimti savo šalyje aukščiausius politinius postus.

Žurnalo „Forbes“ redaktorius susitikimo pradžioje iš karto tiesiai paklausė, ką Prezidentas R. Paksas darys, kai išgirs jį išteisinantį sprendimą Strasbūro teisme, o pokalbio pabaigoje išreiškė mintį, kad kova su KGB ir komunistiniu palikimu Vidurio ir Rytų Europos valstybėse dar yra nebaigta. Jis palinkėjo Prezidentui R. Paksui sėkmės ir išreiškė viltį būtinai dar kartą susitikti.

Prezidentas R. Paksas kartu su žmona ir kitais lydinčiais asmenimis apsilankė tragiškų rugsėjo 11 d. įvykių vietoje, pagerbdamas šio teroristinio akto aukas.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!