- Reklama -
Prezidentė mano, kad Seimas žengė pirmą žingsnį į 15-os institucijų politizavimą. KK nuotr.

“Tai pirmas žingsnis į 15-os institucijų, tokių kaip Valstybės kontrolė, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir kitų politizavimą”, – tokią Prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonę apie šiandien Seime priimtas Seimo Statuto pataisas “Karštam komentarui” išsakė Prezidentės vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė.

Kaip žinia, šiandien Seimas priėmė Statuto pataisas, pagal kurias, Seimui nepatvirtinus metinės institucijos ataskaitos, Seimas galėtų imtis iniciatyvos atstatydinti institucijos vadovą.

Pagal naujas Seimo Statuto pataisas, nepritarus VKEKK (5 nariai), VTEK (5 nariai), LRT komisijos (13 narių) ataskaitoms, būtų atleidžiamas ne tik pirmininkas, bet ir visi šių komisijų nariai.

“Karštas komentaras” primena, kad Seimas šiandien įtvirtino naują institucijos vadovų atleidimo pagrindą – nepritarimą veiklos ataskaitai, tačiau nenustatė jokių objektyvių ataskaitos vertinimo kriterijų, todėl sudarė  sąlygas politiniam susidorojimui su teisėsaugos ir kitomis institucijomis.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!