- Reklama -

Prezidentei Daliai Grybauskaitei suteiktas Jungtinių Amerikos Valstijų Džordžtauno universiteto garbės daktaro vardas. lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyko darbo vizito į Jungtines Amerikos Valstijas, kur dalyvaus Džordžtauno universiteto garbės daktaro vardo (Doctor of Humane Letters, Honoris Causa) suteikimo ceremonijoje.

Kaip rašoma Džordžtauno universiteto sveikinimo rašte, garbės daktaro vardas Prezidentei skirtas už lyderystę bei „skaidrumą, tiesą ir atsakomybę”. Džordžtauno universitetas yra seniausias JAV ir didžiausias pasaulyje tarptautinių santykių universitetas. Lietuvos Prezidentė šiame universitete studijavo 1992 metais.

Šalies vadovė susitiks su JAV Atstovų rūmų pirmininku Johnu Boehneriu ir Užsienio reikalų komiteto pirmininku Edwardu Royce bei kitais Kongreso nariais.

Lietuvos vadovė taip pat susitiks su įtakingais JAV verslininkais bei oficialiai pradės neseniai įsteigtos Lietuvos ir JAV verslo tarybos darbą. Tokio pobūdžio organizacija įkuriama pirmą kartą, jos tikslas yra skatinti Lietuvos ir JAV verslo bendradarbiavimą, investicijų iš JAV pritraukimą į mūsų šalį. Lietuvos ir JAV verslo tarybai priklauso tokios amerikiečių kompanijos kaip „Western Union”, „Exelon Generation”, „Chevron”, „Thermo Fisher Scientific”, „Phillip Morris”, „Maersk Line ltd”.

Prezidentė taip pat Kristijono Donelaičio lituanistinės mokyklos mokslo metų baigimo šventėje vaikams įteiks mokyklos baigimo pažymėjimus.

Džordžtauno universiteto garbės daktaro vardą yra gavę buvę JAV prezidentai Billas Clintonas ir Ronaldas Reaganas, buvę Jungtinių Tautų generaliniai sekretoriai Kofi Annanas ir Boutros Boutros-Ghali, Europos Komisijos Pirmininkas Jose Manuelis Barroso, buvęs Vokietijos kancleris Helmutas Kohlis, buvusi JAV valstybės sekretorė Madeleine Albright, Ispanijos Karalienė Sofija, Liberijos Prezidentė ir Nobelio taikos premijos laureatė Ellen Johnson Sirleaf, Afganistano Prezidentas Hamidas Karzai, dabartinis JAV Gynybos Sekretorius Chuckas Hagelis ir kiti.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!