- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Dainų šventės „Čia – mano namai” dalyvius ir svečius. Prezidentė dalyvavo finaliniame 5 dienas Vilniuje trukusios Dainų šventės Dainų dienos koncerte, bendravo su šventės atlikėjais ir koncerto pasiklausyti susirinkusiais Lietuvos žmonėmis.

Pasak Prezidentės, Dainų šventė yra unikalus reiškinys, kuris jau 90 metų suvienija tūkstančius dainininkų, šokėjų ir muzikantų iš visos Lietuvos bei pasaulio, puoselėja lietuvišką kultūrą ir ugdo meilę Tėvynei. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykstančios dainų šventės yra įtrauktos į UNESCO nematerialaus pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Šiemet Kaune birželio 28 d. prasidėjusi jubiliejinė dainų, muzikos ir šokio šventė buvo pratęsta Vilniuje ir sukvietė apie 40 tūkstančių dalyvių.

Šalies vadovės teigimu, nors esame skirtingi, kalbame tarmėmis ir esame plačiai pasklidę po pasaulį, tačiau dainuodami suprantame ir jaučiame vieni kitus, esame viena ir vieninga Lietuva.

„Dainoje susijungia visa Lietuva, viso pasaulio lietuviai. Tūkstančių dainoje ataidi mūsų didinga istorija, gamtos grožis ir šviesios viltys”, – šventės dalyviams ir svečiams sakė Prezidentė.

Pasak valstybės vadovės, turime didžiuotis, kad sugebėjome išsaugoti gražiausius savo papročius ir mokame juos įpinti į savo šiuolaikinį gyvenimą. Prezidentės teigimu, Lietuvos žmonės yra stiprūs, svajoja, kovoja ir nugali, nes juos visados lydi daina.

Šiemet Valstybės dienos minėjimas sutampa ne tik su Dainų šventės 90-mečiu, bet ir Baltijos kelio, sujungusio visus su daina, 25 metų jubiliejumi. Šia proga, pakyloje susibūrę chorų vadovai kvies visus, kaip Baltijos kelyje, sustoti, susikibti už rankų ir giedoti „Tautišką giesmę”.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!