- Reklama -
Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyksta vizito į Vatikaną. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyksta vizito į Vatikaną. Šalies vadovė dalyvaus naujo Romos Popiežiaus Pranciškaus inauguracijos iškilmėse. Prezidentė visų Lietuvos žmonių vardu pasveikins Šventąjį Tėvą ir padovanos jam originalią lietuvišką verbą, kurią specialiai šiai progai surišo Vilniaus krašto verbų pynėjos.

Kaziuko mugėjė įsigytomis verbomis bus papuošta ir Lietuvių koplyčia Šv. Petro Bazilikoje, kurioje Prezidentė apsilankys Popiežiaus inauguracijos išvakarėse.

Naujajam katalikų Bažnyčios vadovui modernėjančiame ir nuolat besikeičiančiame pasaulyje, pasak Prezidentės, tenka itin atsakinga misija – telkti ir vienyti žmones, padėti neprarasti žmogiškųjų ryšių, skatinti toleranciją, santarvę ir pagalbą vieni kitiems, plėtoti žmogiškąjį ir tarpreliginį dialogą.

Pasaulio ir Lietuvos žmonės su naujuoju dvasiniu lyderiu sieja atsinaujinimo viltis. Šie metai katalikų Bažnyčioje yra paskelbti Tikėjimo metais. Daugiau nei 77 procentai Lietuvos gyventojų yra Romos katalikai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!