- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį, balandžio 29 dieną, dalyvaus Tarptautinės ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (TEBIPO) rengiamoje apskrito stalo diskusijoje apie kovą su korupciją ir verslo aplinkos skaidrumą.

Pasak Prezidentės,  Lietuvai būtina didinti skaidrumą ir skatinti aktyvesnį valdžios, verslo ir nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimą.

Diskusijoje dalyvaus TEBIPO, Lietuvos Vyriausybės, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Investuotojų forumo, Baltic Institute of Corporate Governance, „Transparency International” Lietuvos skyriaus atstovai, akademikai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

2012 m. Korupcijos suvokimo indekso vertinime Lietuva užėmė 48 vietą iš 176 šalių.

Kovoti su korupcija ir didinti sąžiningą konkurenciją yra vienas svarbiausių Prezidentės prioritetų. Per pastaruosius metus Prezidentės iniciatyva pavyko sukurti nemažai antikorupcinių įstatymų ir pradėti taikyti naujus įrankius kovoje su politine korupcija, neteisėtu praturtėjimu, kontrabanda ir mokesčių vengimu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!