- Reklama -
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyko darbo vizito į Norvegiją. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyko darbo vizito į Norvegiją. Šalies vadovė dalyvaus Tarptautinės darbo organizacijos susitikime, kuriame bus diskutuojama kaip kovoti su nedarbu, kaip paskatinti ekonominį augimą ir mažinti socialinę atskirtį. Prezidentė ir Norvegijos Ministras Pirmininkas Jensas Stoltenbergas yra pagrindiniai pranešėjai diskusijoje „Kaip įveikti finansinės krizės pasekmes”.

Vizito metu Lietuvos vadovė susitiks su Norvegijos Karaliumi Haraldu V, su kuriuo aptars abiejų valstybių politinius ryšius, Šiaurės ir Baltijos aštuoneto (NB8) bendradarbiavimą sprendžiant visam regionui svarbius klausimus, aktualias NATO temas, Lietuvos pasirengimą pirmininkavimui ES.

Osle taip pat įvyks dvišalis Prezidenėts Dalios Grybauskaitės susitikimas su Norvegijos Premjeru Jensu Stoltenbergu, kuriame didžiausias dėmesys bus skirtas dvišaliams ekonominiams ryšiams ir bendradarbiavimui energetikos srityje.

Šalies vadovės teigimu, Norvegija yra mūsų šalies strateginė partnerė, kuri padeda Lietuvai siekti nacionalinio tikslo – užsitikrinti energetinį savarankiškumą. Abi valstybės aktyviai bendradarbiauja įgyvendinant Suskystintų dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje projektą. Norvegijos įmonė „Hoegh LNG” šiam terminalui Pietų Korėjoje stato specialų laivą. 2014 m. planuojamas užbaigti SGD terminalas anksčiausiai užtikrins alternatyvų dujų tiekimą Baltijos valstybėse.

Lietuva taip pat domisi galimybėmis importuoti norvegiškas dujas.

Osle Prezidentė taip pat susitiks su Tarptautinės ekonominio bendradrabiavimo ir plėtros organizacijos (TEBIPO) generaliniu sekretoriumi Angelu Guria, su kuriuo kalbės apie Lietuvos ketinimą tapti šios organizacijos nare. Narystė TEBIPO yra naudinga pritraukiant užsienio investutotojus, stiprina stabilios ir patikimos valstybės įvaizdį tarptautinėje erdvėje, daro teigiamą įtaką šalies skolinimosi reitingams ir suteikia galimybę skolintis mažesniais kaštais.

Vizito metu Lietuvos vadovė duos interviu vienam pagrindinių Norvegijos dienraščiui “Aftenposten”.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!