- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Latvijos Prezidentu Raimondu Vėjuoniu. Nuotr. iš www.lrp.lt/aut. R.Dačkus

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Latvijos Prezidentu Raimondu Vėjuoniu. Prezidentai aptarė aktualius dvišalių santykių ir ES klausimus, energetikos projektų įgyvendinimą, Baltijos šalių saugumo ir gynybinių pajėgumų stiprinimą ir Rygoje oficialiai atidaromo NATO strateginės komunikacijos centro Rygoje užduotis ir tikslus. Prezidentai taip pat kalbėjo apie pasirengimą kitų metų liepą Varšuvoje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

„Lietuva ir Latvija supranta mūsų regionui kylančius pavojus bei iššūkius ir yra pasiruošusios į juos vieningai atsakyti. Šiuo klausimu Lietuvos ir Latvijos pozicijos visiškai sutampa. Geopolitinei situacijai ir toliau sparčiai keičiantis, turime drauge siekti gynybos stiprinimo. Todėl Varšuvoje įvertinsime, kokius Velso susitarimus pavyko įgyvendinti, o kur reikalingi geresni rezultatai“, – teigia Prezidentė.

Pasak Prezidentės, Lietuva ir Latvija sėkmingai bendradarbiauja gynybos srityje ir prisideda prie spartesnio Velso sprendimų įgyvendinimo, remia stipresnį NATO sąjungininkų vaidmenį regione, vysto bendrus karinius pajėgumus. Taip pat abi šalys svariai prisideda prie kovos su prieš Vakarus nukreipta priešiška propaganda – NATO strateginės komunikacijos centre dirbs ir Lietuvos specialistai.

Šalies vadovė pabrėžė, kad NATO ir toliau turi atitinkamai reaguoti į geopolitines realijas ir turėti ilgalaikę strategiją, kaip atsakyti į kylančius iššūkius. Taip pat svarbu greitinti reakcijos laiką, vystyti infrastruktūrą ir stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą.

Prezidentai susitikime aptarė ir aktualius dvišalio bendradarbiavimo klausimus. Svarstyti bendri energetikos projektai ir jų įgyvendinimo pažanga, taip pat bendradarbiavimo sienų apsaugos srityje stiprinimo galimybės. Taip pat buvo aptarti visai ES aktualūs pabėgėlių ir paramos Graikijai klausimai bei situacija Ukrainoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!