- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą mirus H.Koliui. Nuotr. iš lrp.lt
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą mirus H.Koliui. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nuoširdžią užuojautą Vokietijos Federacinės Respublikos Prezidentui Frankui-Walteriui Steinmeieriui mirus ilgamečiam Vokietijos Federaliniam Kancleriui Helmutui Kohliui.

Pasak Prezidentės, pasaulis neteko vieno reikšmingiausių 20 amžiaus pabaigos politikų. Lietuva prisimins H. Kohlį kaip tvirtą ir ištikimą draugą, kovotoją už demokratines vertybes ir laisvę. H. Kholis į istoriją įėjo kaip Vokietijos suvienytojas ir prisidėjo prie Europą ištisus dešimtmečius paralyžavusio Šaltojo karo pabaigos.

Šalies vadovė pareiškė nuoširdžią užuojautą H. Kohlio artimiesiems ir visiems Vokietijos žmonėms.

Premjeras: pasaulį paliko aukščiausio rango vadovas 

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis reiškia nuoširdžią užuojautą dėl buvusio Vokietijos kanclerio Helmuto Kohlio mirties.

„Šiandien pasaulį paliko aukščiausio rango vadovas, politikos lyderis, savo šalies ir visos Europos vedlys. Tai buvo viena ryškiausių XX a. antrosios pusės mūsų žemyno politikos asmenybė. Jis visiems laikams bus žinomas kaip suvienijęs Rytų ir Vakarų Vokietiją bei reikšmingai prisidėjęs prie Europos Sąjungos stiprėjimo. Ši netekties valanda atnešė liūdesį tarptautinei bendruomenei, tačiau veliono ryžtingi ir prasmingi darbai neš ryškų ir šviesų jo atminimą pasaulinės politikos istorijoje“ , – sako premjeras Saulius Skvernelis.

Visiems, išgyvenantiems H. Kohlio mirtį, Vyriausybės vadovas linki rasti savyje stiprybės ir sielvarto akimirką palaikyti vieniems kitus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!