- Reklama -
Prezidentė pareiškė užuojautą dėl išpuolių Briuselyje. R.Dačkaus nuotr.

Praėjus keturioms dienoms po to, kai Briuselyje buvo sulaikytas Salah Abdeslam, ieškotas dėl teroro aktų 2015 m. lapkričio 13 d. Paryžiuje, Briuselio oro uoste ir metro nugriaudėjo galingi sprogimai. Kaip praneša Briuselio žiniasklaida, mažiausiai 26 žmonės žuvę, daugiau nei šimtas – sužeisti.  Galutiniai žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičiai kol kas nepaskelbti. Briuselyje paskelbtas aukščiausias terorizmo pavojaus lygis.

Pasak Belgijos prokuroro, šioje teroro akcijoje dalyvavo mažiausiai vienas savižudis.

Belgijos nacionalinės televizijos „Belga“ naujienų agentūra pranešė, kad prieš du sprogimus buvo girdėti šūviai ir šūksniai arabų kalba.

Po sprogimų – šalies vadovės užuojauta

Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą Belgų Karaliui Philippe dėl tragiškų įvykių Briuselyje.

„Šie brutalūs, nusikalstami ir aukų nesirenkantys išpuoliai yra niekaip nepateisinami. Kartu su visais Belgijos draugais ryžtingai smerkiame bet kokį terorizmą ir reiškiame palaikymą ir vienybę su Jūsų šalimi ir jos piliečiais“, – sakoma Prezidentės užuojautoje.

Aukų šeimoms ir artimiesiems šalies vadovė palinkėjo ištvermės ir stiprybės, o Belgijai – susitelkimo įveikiant šių įvykių padarinius.

Seimo pirmininkė linki Belgijos tautai stiprybės

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė savo ir Seimo vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą Belgijos Karalystės Senato Pirmininkei Kristyn Defren ir Belgijos Karalystės Atstovų Rūmų Pirmininkui Zygfrydui Brakei  dėl kruvinų teroristinių išpuolių prieš taikius žmones Briuselyje.

„Esame be galo sukrėsti šio niekuo nepateisinamo demonstratyvaus žiaurumo, pareikalavusio taikių žmonių gyvybių. Griežtai smerkiame įvykdytus kruvinus teroro aktus. Liūdime kartu su Jumis bei aukų artimaisiais ir linkime tvirtybės Jūsų tautai šiuo itin sunkiu metu“, – teigiama išsiųstose Lietuvos Respublikos parlamento vadovės užuojautose.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!