- Reklama -
Buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, Lietuvos banko įstatymu ir atsižvelgdama į Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja paskyrė Ingridą Šimonytę.

Didelę patirtį finansų srityje turinti I. Šimonytė pastaruosius 15 metų dirbo Finansų ministerijoje: 2009-2012 metais ji ėjo finansų ministrės pareigas, prieš tai penkerius metus buvo finansų viceministrė, kuravo mokesčių fiskalinės politikos, apskaitos ir finansinės atskaitomybės sritis.

2000-2004 metais I. Šimonytė vadovavo Finansų ministerijos Mokesčių departamentui, 1998-2001 metais ėjo Mokesčių departamento Netiesioginių mokesčių skyriaus vedėjos pareigas, prieš tai metus šiame skyriuje dirbo vyriausiosios ekonomistės darbą.

Pastarąjį pusmetį I. Šimonytė dėstė makroekonomiką Vilniaus universitete. Ji kalba anglų, rusų, lenkų kalbomis.

38 metų I. Šimonytė Vilniaus universitete yra baigusi verslo administravimo bakalauro studijas ir finansų magistro studijas.

I.Šimonytė Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja paskirta šešeriems metams. Dekretas įsigalioja nuo jo pasirašymo dienos.

Taip pat Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, Lietuvos banko įstatymu ir atsižvelgdama į Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo priėmė Dariaus Petrausko atsistatydinimą iš Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojo pareigų. D. Petrauskas iš pareigų atleidžiamas nuo šių metų birželio 29 dienos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!