- Reklama -
K.Betingis. KK nuotr.

Šiandien generalinis prokuroras Darius Valys priėmė sprendimą patenkinti šių metų birželio 17 d. pateiktą Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio prašymą atleisti jį iš tarnybos Lietuvos Respublikos prokuratūroje.

Kauno apygardos prokuratūrai Kęstutis Betingis vadovavo 11 metų. 2013 m. birželio 25 d. baigiasi jo paskyrimo į šias pareigas 5 metų laikotarpis (kadencija).

Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymas nustato, kad pasibaigus skyrimo į pareigas laikotarpiui (kadencijai), vyriausiasis prokuroras turi galimybę pasirinkti žemesnes prokuroro pareigas, į kurias skiriama asmens sutikimu be atrankos, taip pat, nesant priimtinos laisvos pareigybės, jam gali būti įsteigta nauja pareigybė, atsižvelgiant į jo pageidavimą.

Baigiantis kadenciją vyriausiasis prokuroras gali dalyvauti atrankose į visas skelbiamas vyriausiųjų prokurorų ar pavaduotojų pareigas, į kurias generalinis prokuroras gali skirti tik iš Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos sudaryto kandidatų sąrašo.

Nepasirinkęs nei vienos iš šių galimybių prokuroras yra atleidžiamas iš tarnybos Lietuvos Respublikos prokuratūroje.

Šių metų gegužės mėnesį vyko pirmoji atranka į Kauno prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas, kurioje K. Betingis dalyvavo, tačiau generalinis prokuroras pasinaudojo įstatymo jam suteikta teise ir nepasirinko nei vieno iš Atrankos komisijos sudaryto kandidatų sąrašo bei paskelbė pakartotinę atranką į šias pareigas.

Šiandien ir vakar vyko atrankos į Kauno (pakartotinai) bei Panevėžio apygardos prokuratūrų vyriausiųjų prokurorų bei Vilniaus apylinkės prokuratūros skyriaus vyriausiojo prokuroro pareigas, tačiau K. Betingis šiose atrankose nedalyvavo, todėl paskirti jį į minėtas vyriausiojo prokuroro ar jo pavaduotojo pareigas nėra galimybės.

Vadovaujantis Prokuratūros įstatymu, K. Betingiui buvo pasiūlyta numatyti, kurią prokuroro pareigybę Generalinėje ar kitose prokuratūrose jis pasirinktų pasibaigus kadencijai, ir paprašyta informuoti apie jam priimtiniausią galimą pasirinkimą.

Iš viso K. Betingiui buvo pasiūlytos visos galimos visoje Lietuvoje laisvos 22 pareigybės.

K. Betingis taip pat buvo informuotas, kad nesant tinkamų laisvų pareigybių Kauno apygardos prokuratūroje arba kitoje teritorinėje prokuratūroje, būtų svarstomas jų įsteigimo klausimas atsižvelgus į jo išreikštą valią.

Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras K. Betingis nesutiko tęsti tarnybos nei vienose iš pasiūlytų pareigų ir išreiškė pageidavimą, pasibaigus jo paskyrimo į pareigas kadencijai, būti atleistas savo noru.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!