- Reklama -

D.Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Prezidentą Baracką Obamą laimėjus Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento rinkimus.Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Prezidentą Baracką Obamą laimėjus Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento rinkimus.

„Nuoširdžiai sveikinu Jus perrinkimo JAV Prezidentu proga ir linkiu visokeriopos sėkmės toliau einant šias atsakingas pareigas bei tęsiant pradėtus darbus. JAV yra svarbiausia partnerė užtikrinant Lietuvos ir Baltijos valstybių saugumą, stabilumą bei gerovę. Esu įsitikinusi, kad pagarba bendroms vertybėms pagrįsti glaudūs ir konstruktyvūs mūsų šalių ryšiai ir toliau leis stiprinti abipusiškai naudingą dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą”, – rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Šalies vadovė taip pat padėkojo Prezidentui Barackui Obamai už asmeninę paramą priimant Baltijos valstybėms svarbius sprendimus – dėl nuolatinės Baltijos šalių oro policijos misijos ir JAV karių dalyvavimo joje, dėl Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją stiprinančių gynybos planų įgyvendinimo, dėl itin svarbių sprendimų vystant priešraketinės gynybos sistemą.

Prezidentė taip pat pabrėžė, jog tikisi tolesnio vaisingo darbo ginant abiejų šalių ir tautų interesus bei įgyvendinant visai transatlantinei bendruomenei svarbius projektus saugumo, energetikos ir kitose srityse. Lietuva buvo, yra ir išliks patikima Jungtinių Amerikos Valstijų partnere Europoje ir Baltijos jūros regione.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!