- Reklama -

G.Songaila. KK nuotr.

Trečiadienį ryte Tautininkų sąjunga Vyriausiajam administraciniam teismui įteikė skundą dėl VRK sprendimo išduoti pažymėjimus Seimo nariams panaikinimo.

Pasak Tautininkų sąjungos pirmininko G.Songailos, Lietuvos Respublikos Konstitucijos 106 str. 4 dalis nustato, kad Seimo nutarimas kreiptis dėl teisės aktų galiojimo automatiškai sustabdo jų galiojimą, kol Konstitucinis Teismas nepateiks savo išvados.

“Vakar Seimas priėmė nutarimą kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl VRP sprendimo nustatyti galutinius rinkimų rezultatus daugiamandatėje rinkimų apygardoje bei šešiose vienmandatėse apygardose, tai reiškia, kad šia apimtimi VRK sprendimas sustabdytas ir ji neturi teisės asmenims, kurių išrinkimas skundžiamas, išduoti Seimo nario pažymėjimus.

Todėl Tautininkų sąjunga kreipėsi į Vyriausiąjį administracinį teismą reikalaudama panaikinti VRK sprendimą išduoti Seimo nario pažymėjimą asmenims, kurių išrinkimas dar nenustatytas. Tautininkų sąjunga taip pat paprašė teismo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones”, – pranešė G.Songaila.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!