- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su kadenciją Lietuvoje baigiančia Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadore Anne Elizabeth Derse. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su kadenciją Lietuvoje baigiančia Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadore Anne Elizabeth Derse. Šalies vadovė padėkojo ambasadorei už asmeninį indėlį stiprinant Lietuvos ir JAV santykius bei Jungtinių Amerikos Valstijų paramą užsitikrinant Lietuvos karinį ir energetinį saugumą.

„Konkretūs gynybos planai Baltijos šalims ir oro policijos misijos pratęsimas – Lietuvos žmonių saugumui labai svarbūs pasiekimai, kuriuos tvirtai rėmė Jungtinės Amerikos Valstijos. Saugumo srityje Lietuvai JAV visada bus viena svarbiausių partnerių bei NATO sąjungininkių”, – atsisveikindama su JAV ambasadore sakė Lietuvos Prezidentė.

Pasak Prezidentės, aktyvus Lietuvos ir JAV bendradarbiavimas jau atnešė naudos ir visam NATO aljansui – mūsų šalyje įsteigtas Energetinio saugumo centras šiemet taps NATO kompetencijos centru. Šalies vadovės teigimu, JAV ir Lietuvos pastangomis įsteigtas Branduolinio saugumo centras taip pat padės stiprinti regioninį bendradarbiavimą kovoje su branduolinių medžiagų kontrabanda.

Energetinio savarankiškumo siekiančiai Lietuvai, pasak Prezidentės, ypač svarbi ir Jungtinių Valstijų parama šalyje vykstantiems energetiniams projektams.

Anne Elizabeth Derse Lietuvoje dirbo nuo 2009 m. spalio mėn. Prieš tai ji vadovavo JAV ambasadai Azerbaidžane, dirbo JAV diplomatinėse atstovybėse Irake, Europos Sąjungoje, Singapūre bei Trinidade ir Tobage.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!