- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė laišku pasveikino parlamentarus, susirinkusius į paskutiniąją šio Seimo sesiją.

„Šis politinis sezonas trumpas, todėl svarbiausia išlaikyti stabilumą šalyje ir nepridaryti klaidų. Jeigu paskutinius kelis kadencijos mėnesius skirsite pradėtiems darbams pabaigti, Lietuva atsimins Jus kaip antikrizinį Seimą, apsaugojusį šalį nuo ekonominės griūties”, – rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Pasak šalies vadovės, liko vos keli mėnesiai išpildyti rinkėjams duotus pažadus. Politiniame ringe – tai sudėtingiausias ir didžiausio susitelkimo reikalaujantis etapas.

Prezidentė pabrėžė, kad finansinės drausmės įtvirtinimas konstituciniu įstatymu užtikrintų, kad būtent šis principas, o ne politiniai vėjai lems ir kitų metų biudžetą. Labai svarbu, kad kadenciją baigiančio Seimo nariai su šalies pinigais elgtųsi atsakingai ir nepaliktų naujosios valdžios pavojingame pažadų lauke.

Šalies vadovės teigimu, nepaisant politinio margumo, šis Seimas per ketverius metus ne kartą parodė sugebėjimą susitarti ir susitelkti, kai Lietuvai ir jos žmonėms reikėjo ryžtingų sprendimų. Kartu su Seimu buvo sukurti nauji įrankiai kovai su korupcija, pradėtos istorinės pertvarkos energetikos sektoriuje, tobulinama teismų ir teisėsaugos institucijų veikla, skaidrinami viešieji pirkimai, atlaikyta sunkmečio banga.

Prezidentė Seimo nariams palinkėjo nepaskandinti paskutinės Seimo darbotvarkės populistinių ir trumpalaikių iniciatyvų liūne, o visas jėgas ir išmintį skirti tam, kas svarbiausia Lietuvos žmogui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!