- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį vyksta oficialaus atsakomojo vizito į Rumuniją, kur susitiks su Rumunijos Prezidentu Traianu Basescu. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį, rugsėjo 12 d., vyksta oficialaus atsakomojo vizito į Rumuniją. Šalies vadovė susitiks su Rumunijos Prezidentu Traianu Basescu, Ministru Pirmininku Victoru Ponta ir Rumunijos Parlamento Senato Pirmininku Crinu Antonescu.

Vizito metu ketinama aptarti dvišalius santykius, padėtį Europos Sąjungoje, derybas dėl naujosios ES finansinės perspektyvos, bendradarbiavimą NATO ir energetinio saugumo klausimus.

Šalies vadovės teigimu, Lietuvą ir Rumuniją sieja labai panašūs energetiniai interesai. Abi valstybės yra priklausomos nuo monopolinio dujų tiekėjo – „Gazprom”. Todėl alternatyvių šaltinių paieška, reikiamų energetinių jungčių statyba, suskystintųjų dujų terminalų ir atominės energetikos projektų įgyvendinimas yra abiejų šalių energetinis prioritetas. Lietuvą ir Rumuniją taip pat vienija siekis įsijungti į bendrąją ES energetikos rinką.

Alternatyvių dujų tiekimo galimybių ieškančiai Lietuvai yra svarbus Rumunijos indėlis vystant Europos tarpvalstybinius magistralinius dujų tinklus.

Vizito metu taip pat bus aptartos abiejų šalių derybinės pozicijos dėl naujosios ES finansinės perspektyvos (2014-2020 m.).

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!