- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Komisijos vicepirmininke Neelie Kroes, atsakinga už ES skaitmeninės darbotvarkės įgyvendinimą. Dž.G.Barysaitės nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Komisijos vicepirmininke Neelie Kroes, atsakinga už ES skaitmeninės darbotvarkės įgyvendinimą. Susitikime buvo aptarti Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai darbai skaitmeninės rinkos kūrimo srityje, taip pat pasirengimas vienam iš didžiausių Lietuvos pirmininkavimo renginių, įvyksiančių lapkričio mėnesį Vilniuje – Informacinių ir ryšių technologijų konferencijai ICT 2013.

„Didžioji mūsų gyvenimo dalis pamažu persikelia į skaitmeninę erdvę. Internete europiečiai praleidžia vis daugiau laiko, vis aktyviau kuria verslą. Tačiau kol kas ES skaitmeninė rinka išlieka fragmentuota. Kliūčių pašalinimas iš šios rinkos leistų sutaupyti žmonių laiką, paskatintų ir palengvintų verslo kūrimąsi bei sumažintų jo sąnaudas, atpigintų kai kurias paslaugas ir leistų sukurti daugiau darbo vietų”, – sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, bendras ES tikslas – kad skaitmeninė rinka pilnai funkcionuotų jau 2015 metais. Taip būtų paskatintas ES ekonomikos augimas ir konkurencingumas. Skaitmeninės darbotvarkės įgyvendinimas bus aptartas ir spalio pabaigoje vyksiančioje Europos Vadovų Taryboje.

Prezidentė taip pat pabrėžė, kad skaitmeninėje eroje būtina įvertinti ir naujas šalims kylančias grėsmes – kibernetines atakas. Šių atakų padaryta žala gali būti labai didelė, todėl būtina užtikrinti, kad didėtų informacijos saugumas. Vienas iš Lietuvos pirmininkavimo darbų – siekti kuo didesnės pažangos derybose dėl vadinamosios Kibernetinio saugumo direktyvos, kuri padės užtikrinti saugumą elektroninėje erdvėje.

Kiti prioritetiniai darbai – iki metų pabaigos baigti derybas su Europos Parlamentu dėl trans-europinių telekomunikacijų tinklų vystymo gairių laikotarpiu iki 2020 metų (TEN-TELE), taip pat pradėti derybas su Europos Parlamentu dėl europinės elektroninės atpažinties sistemos sukūrimo, kuri padidins virtualiųjų paslaugų, elektroninio verslo ir prekybos veiksmingumą visoje ES.

Europos skaitmeninės darbotvarkės tikslas yra suteikti naują postūmį Europos ekonomikai ir didesnę naudą visuomenei, didinant pasitikėjimą internetu ir jo saugumu, lavinant skaitmeninio raštingumo įgūdžius, užtikrinant visuomenei spartesnio interneto prieigą, tinkamą duomenų apsaugą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!