- Reklama -

Ryte reikalavęs generalinio prokuroro atsistatydinimo, vakare Vydas Gedvilas pats atsistatydino iš Seimo pirmininko pareigų. KK nuotr.

Šiandien vykusiame neeiliniame Darbo partijos (leiboristų) tarybos posėdyje partijos pirmininkas Vytautas Gapšys pranešė apie priimtą sprendimą pasitraukti iš Seimo Pirmininko pirmojo pavaduotojo posto ir suspenduoti savo, kaip partijos pirmininko, įgaliojimus, kol teismuose bus baigta nagrinėti Darbo partijos byla. Solidarizuodamasis su tokiu savo pavaduotojo sprendimu, apie savo ketinimą pasitraukti pranešė ir Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Suprantu susiklosčiusią situaciją, ir manau, kad aš, kaip jaunas, demokratiškas, civilizuotas vadovas turiu priimti civilizuotus sprendimus, todėl šioje situacijojeturiupasitraukti. Todėl paprašiau tarybos leidimo atsistatydinti iš užimamų pareigų Seime ir suspenduoti save partijos pirmininko poste. Šį mano prašymą taryba suprato ir jam pritarė“, — kalbėjo V. Gapšys.

„Solidarizuodamasis su savo pirmuoju pavaduotoju V. Gapšiu priėmiau sprendimą pasitraukti iš Seimo Pirmininko posto. Aš ir toliau dirbsiu su komanda, kartu mes nuveikėme nemažai darbų ir tikiu, kad galėsiu juos tęsti naujose pareigose, kurias man pasiūlė partija. Be kita ko, turėjau ir tam tikrų asmeninių motyvų pasitraukti“, — sakė V. Gedvilas.

V. Gapšio siūlymu laikinąja partijos vadove buvo patvirtinta L. Graužinienė. Ji, kaip partijos vadovė, taip pat bus siūloma į Seimo Pirmininkės postą.

„Visomis jėgomis dirbsiu dėl partijos ir dėl mūsų komandos tol, kol to reikės. Ateina svarbus laikotarpis partijos gyvenime, todėl labai vertinu man parodytą pasitikėjimą ir sutinku užimti šias pareigas tiek, kiek reikės“, — kalbėjo L. Graužinienė.

Tarybos sprendimu V. Gedvilas užims Seimo Pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigas, V. Gapšys užims Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno postą, kurį jam užleido šiuo metu šias pareigas einantis Viktoras Uspaskich.

Artimiausiu metu Darbo partija prašys sušaukti koalicinę tarybą, kad apie šiuos sprendimus galėtų informuoti valdančiosios koalicijos partnerius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!