- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinius apdovanojimus sportininkams, Londono olimpinėse žaidynėse laimėjusiems medalius. Nuotr. iš president.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinius apdovanojimus sportininkams, Londono olimpinėse žaidynėse laimėjusiems medalius.

„Esate tikri Lietuvos patriotai. Esate tie, kuriems Tėvynės garbė – tai ir asmeninė laimė. Londone skambant Lietuvos himnui ir kylant trispalvei, drauge su Jumis džiaugėsi visa Lietuva. Tai buvo pasididžiavimo savo šalimi akimirkos, dėl kurių verta gyventi ir aukotis. Jūs tapote brangūs ir artimi mums visiems. Visiems, kurie myli savo Tėvynę ir tiki ja, kur begyventų”, – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo šalies vadovė.

Prezidentė olimpiečiams palinkėjo laimės, sportinės sėkmės ir naujų rekordų. Valstybės vadovė taip pat padėkojo treneriams, gydytojams, šeimos nariams ir visiems sporto specialistams, palaikiusiems sportininkus.

Aukso medalį penkiakovės rungtyje iškovojusią Laura Asadauskaitę-Zadneprovskienę šalies vadovė apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Komandoro didžiuoju kryžiumi, bronzos medalį laimėjusį boksininką Evaldą Petrauską ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Karininko kryžiumi.

2010 m už nuopelnus sportui Prezidentės Dalios Grybauskaitės LDK Gedimino ordino Riterio kryžiumi apdovanotam, Londono žaidynėse baidarių ir kanojų irklavimo rungtyje sidabro medalį iškovojusiam Jevgenijui Šuklinui įteikta Lietuvos Respublikos Prezidento taurė.

Valstybiniai apdovanojimai taip pat skirti Lietuvos sportininkus treniravusiems ir Londono olimpinėms varžyboms juos rengusiems treneriams. Praėjusią savaitę šalies vadovė dekretu valstybinius apdovanojimus skyrė olimpinį auksą plaukimo varžybose laimėjusiai Rūtai Meilutytei ir imtynių rungtyje brozą iškovojusiam Aleksandrui Kazakevčiui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!