- Reklama -
prof. Kazimiera Prunskienė atsisakė dalyvauti Liustracijos komisijos organizuojamame posėdyje VSD

Nepriklausomybės akto signatarė prof. Kazimiera Prunskienė atsisakė dalyvauti dar vienoje Liustracijos komisijos organizuojamoje politinėje tragikomedijoje. Šiandien komisija su komunistine praeitimi besididžiuojančiu pirmininku Algimantu Urmonu priešakyje turėjo vėl atskleisti „sensacingą” prof. K. Prunskienės „bendradarbiavimo su KGB” versiją. „Argumentai”, kaip visada – „svarūs”. Vienas jų – pasirodo, Signatarė sovietmečiu lankė vyro gimines Vokietijos Demokratinėje Respublikoje.

„Reikia nemažai įžūlumo tokį absurdą aiškinti rimtais veidais. Tačiau, atrodo, A. Urmonui to pakanka. Antai, jis kaip niekur nieko viešai per LNK televiziją patvirtino, kad mano tariamo „pasižadėjimo” lapelis buvo suklastotas, tačiau tuomet jam buvęs atneštas antrasis, suprask, jau tikras. Iki tam tikro laiko toks spektaklis gali būti netgi juokingas, tačiau besikartojantis jo scenarijus tampa atgrasus”, – kalbėjo prof. K. Prunskienė.

O scenarijus, anot Signatarės, labai paprastas: „Vos tik mano politinėje veikloje vyksta kažkas svarbaus – Seimo, Prezidento rinkimai, ar kaip dabar – naujos politinės jėgos steigimas, jau iš anksto galima lažintis, kad bus skelbiamos ir Liustracijos komisijos „sensacingos naujienos”, skirtos mano asmeniui. Atrodo, kad Komisija savo darbus planuoja pagal mano politinį kalendorių, nes realių darbų jos veikloje nematyti, tik politizuotas patriukšmavimas.

„Net jeigu A. Urmonas į postą buvo paskirtas vien tik politinių oponentų persekiojimui, tai ir šiai užduočiai jis pasirodė nelabai tinkamas – jo primityvūs, besikartojantys, absurdiški išpuoliai visuomenėje sukelia priešingą efektą, nei tikisi užsakovai. Žinoma, liūdna konstatuoti, kad valstybės institucijos tarnauja politiniams užsakymams, kad šis spektaklis rengiamas VSD patalpose. Ar galime tokioje aplinkoje tikėtis įgyvendinti Lietuvos kaip teisinės valstybės viziją?”, – kalbėjo Signatarė.

2009-09-10

Liustracijos komisijos pirmininkui Algimantui Urmonui

Dėl kvietimo dalyvauti Komisijos posėdyje

Pranešu, kad dalyvauti Komisijos posėdyje nematau reikalo, kadangi šiuo klausimu yra priimtas Vilniaus apygardos teismo sprendimas, kuris yra įsiteisėjęs. Pagal LR CPK 18 str. įsiteisėjęs teismo sprendimas yra privalomas valstybės ar savivaldybių institucijoms, tarnautojams ar pareigūnams ir turi būti vykdomas visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje. Taigi, šis sprendimas yra privalomas ir Jums. Tenka apgailestauti, kad Jūs, tituluodamas save profesoriumi, iki šio laiko nesate su šiuo straipsniu susipažinęs arba, kas dar blogiau, – jį ignoruojate.

Tuo pačiu išaiškinu Jums, kad teismo sprendimus gali peržiūrėti tik aukštesnės instancijos teismas, bet ne Liustracijos komisija. Šia tema siūlau paskaityti LR CPK 18 skyriaus 365, 371 straipsnius.

Jūsų kvietimą į Komisijos posėdį ir šios temos eskalavimą be teisinio pagrindo, vertinu kaip gryną politikavimą arba buvusios KGB užduoties mane kompromituoti tęsimą. Pastarąją prielaidą man leidžia daryti Jūsų biografijos faktai.

Kazimiera Prunskienė Vilnius, 2009 m. rugsėjo 9 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!