- Reklama -
Kandidatė į prezidentus K.Prunskienė teigia, kad D.Grybauskaitės pareiškimas dėl galimybės atsisakyti dalies ar viso Prezidento atlyginimo - populistinis

Kandidatė į Prezidento postą prof. Kazimiera Prunskienė populizmu vadina Dalios Grybauskaitės kalbas apie galimybę tapus Prezidente atsisakyti viso ar dalies atlyginimo. „Kalbos, jog politinis lyderis ir sunkmečiu turi išlikti lyderis yra gražios ir teisingos, tačiau pasakant tik dalį tiesos tai jau panašėja į manipuliacijas. Vieši šaltiniai rodo, kad D. Grybauskaitė įvairiomis formomis iš Europos Komisijos gaus apie 1,3 milijono litų išeitinės kompensacijos (šaltinis: http://www.openeurope.org.uk/). Kol kas negirdėjau, kad ji kalbėtų apie išeitinių mažinimą eurokomisarams, o juk jos mokamos ir iš Lietuvos žmonių sumokėtų mokesčių (kasmet Lietuva sumoka šimtus milijonų litų į ES biudžetą). Vienoje vietoje kalbėti apie sumažinimą, o kitoje ramiai pasiimti milijoninę išeitinę, nekalbant jau apie Lietuvoje sunkiai suvokiamo dydžio būsimą komisarės pensiją – tai nebūtų taip herojiška, kaip bandė pateikti D. Grybauskaitė,“ – teigė prof. K. Prunskienė.

Kandidatės teigimu, ji anaiptol ne prieš Prezidento atlyginimo mažinimą, tačiau tokie pareiškimai nutylint kontekstą kvepia populizmu. „Žinoma, jog sunkmečiu privalo taupyti visi – ir Prezidentas, ir Seimas, ir Vyriausybė. Neturėtų būti išimtis ir Europos komisija bei aukšti Briuselio pareigūnai“, – teigė prof. K. Prunskienė.

Signatarė užsiminė, jog tapusi Prezidente, ji ne tik susimažintų atlyginimą, bet ir peržiūrėtų visos Prezidentūros išlaidas: „Vien sumažinus aukščiausio vadovo atlyginimą didelio efekto nebus, kadangi dešimtys milijonų išleidžiamos kanceliarijos išlaikymui. Atsisakyti beprasmio išlaidavimo privalo visa institucija, tik tuomet pavyks realiai sutaupyti“, – ryžtingai kalbėjo prof. K. Prunskienė. „Galiu pažadėti, kad tokių pirkinių, kaip paauksuoti Versace unitazai, tikrai atsisakysime“, – pridūrė kandidatė į Prezidentus.

2009-04-27

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!