- Reklama -

Seimo narė R.Baškienė. K.Apanavičiūtės nuotr.

Šiandien Seimo narė Rima Baškienė, kartu su Mišrios Seimo narių grupės nariais užregistravo pasiūlymą Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektui. Juo siekiama įteisinti nuostatą, kad Seimo nariams einantiems ministrų ar Ministro Pirmininko pareigas nebūtų mokamas Seimo nario atlyginimas.

Dabartiniame įstatymo projekte buvo siūloma, kad Seimo nariui, kuris yra Ministras Pirmininkas arba ministras, greta Seimo nario atlyginimo būtų mokamas 50 procentų Ministro Pirmininko ar ministro atlyginimo.

„Maname, kad ši nuostata nėra teisinga. Akivaizdu, kad dvigubas atlyginimas, nors ir sumažintas, neturi būti mokamas tam pačiam asmeniui“, – teigia R. Baškienė.

Parlamentarė pažymi, kad jos ir šią poziciją išsakiusiųjų Lietuvos gyventojų nuomone, Ministras Pirmininkas ir ministrai neturėtų būti Seimo nariais. Tačiau toks teisinis reglamentavimas reikalautų keisti LR Konstitucijos 60 straipsnį. Atsižvelgiant į tai, jog Konstitucijos pataisoms įteisinti reikia daug laiko, R. Baškienė siūlo bent jau pakeisti Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo nuostatas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!