- Reklama -
Ramūnas Karbauskis. KK nuotr.
Ramūnas Karbauskis. KK nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Lietuvos Respublikos Konkurencijos tarybą, prašydamas visiems Seimo nariams pateikti Konkurencijos tarybos turimą informaciją apie padėtį žemės ūkio sektoriuje – grūdų, trąšų, žemės ūkio paskirties technikos rinkas, tame tarpe ir informaciją apie konkurencijos sąlygas minėtose rinkose, koncentraciją, faktus apie piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi minėtose rinkose bei nustatytus pažeidimus.

„Konkurencijos taryba renka informaciją apie rinkas susijusias su žemės ūkio sektoriumi. Taryba vykdo rinkų priežiūrą, turi informaciją apie įvykdytus pažeidimus. Iš opozicijai kylančių klausimų yra akivaizdu, kad Seimo nariams trūksta elementarių duomenų apie šių rinkų padėtį. Kreipiausi į Konkurencijos tarybą su prašymu pasidalinti sukaupta informacija su Seimu. Tikiuosi, tai padės Seimo nariams susidaryti realų vaizdą, kas vyksta žemės ūkio sektoriuje“ , – teigia R. Karbauskis.

LVŽS frakcijos seniūnas teigia, kad iš viešojoje erdvėje opozicijos skleidžiamos informacijos susidaro įspūdis, kad žemės ūkio sektorius, nors yra ypatingai svarbi rinkos dalis, nėra prižiūrimas, duomenys nėra kaupiami ir analizuojami.

„Įvertindamas tai, kad viešojoje erdvėje manipuliuojama informacija apie grūdų, trąšų, žemės ūkio paskirties technikos rinkas, manau, kad šia informacija disponuojanti Konkurencijos taryba teisės aktų nustatyta tvarka turėtų Seimo nariams tuo pačiu ir visuomenei atskleisti inter alia informaciją apie konkurencijos sąlygas minėtose rinkose“, – sako LVŽS seniūnas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!