- Reklama -

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R.Paksas. KK nuotr.

Socialdemokratų partijos atstovei Seime A. M. Pavilonienei įregistravus įstatymą dėl partnerystės, partijos Tvarka ir teisingumas vadovas, Europos Parlamento narys, Prezidentas Rolandas Paksas sako, kad „tvarkiečiai“ tikrai nepritars įstatymui, kuris suteiktų galimybę įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerystę ir santuoką.

„Partija visuomet pasisakė už tradicinę šeimą ir santuoką, kuri yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Nepamirškime, kad būtent tai įtvirtinta ir Konstitucijoje. Tiesa, Konstitucinis Teismas neseniai bandė paaiškinti, kad yra šiek tiek kitaip, bet tebūnie tai to teismo teisėjų sąžinės reikalas“, – sakė „tvarkiečių“ lyderis R. Paksas.

Politiko nuomone, kai po to teismo išaiškinimo praėjus tik keletui dienų Seime teikiamas toks dviprasmiškai vertinamas įstatymo projektas, tai negali būti tik paprastas sutapimas.

„Keistas teismo sprendimas, keistas, švelniai tariant, partnerystės įstatymo projektas – ko laukti toliau? Gal bus bandoma primesti naujus įstatymus, kurie paneigtų Konstitucijoje įtvirtintą sampratą, kad Lietuvos valstybę kuria Tauta?“, – kalbėjo R. Paksas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!