- Reklama -
R.Paksas su TVF ekonominių konsultacijų misijos Lietuvoje vadovu James Morsink

Tarptautinio valiutos fondo misijos prašymu, su fondo ekonominių konsultacijų misijos Lietuvoje vadovu, Europos departamento direktoriaus pavaduotoju James Morsink ketvirtadienį susitiko partijos Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) pirmininkas, Prezidentas R. Paksas. Beveik valandą trukusiame susitikime taip pat dalyvavo misijos narė Franziska Ohnosorge.

Jo metu Prezidentas Rolandas Paksas ir fondo atstovai aptarė aktualius Lietuvos ekonomikos bei politikos klausimus. Svečiai domėjosi, kokią ekonominę politiką partija ketina įgyvendinti po rudenį įvyksiančių Seimo rinkimų. Susitikimo dalyviai diskutavo apie galimybes ir galimus sprendimus pažaboti infliaciją, kokių priemonių reikėtų imtis, kad Lietuva atitiktų Mastrichto kriterijus.

Partijos pirmininko, Prezidento R. Pakso teigimu, šiemetinis deficitinis biudžetas valdančiosios daugumos balsais priimtas tik dėl politinių tikslų. „Kita priežastis, dėl kurios prastėja ekonominė situacija – Lietuvoje nėra tiesioginių užsienio investicijų. Valstybės institucijos ir savivaldybės yra joms nepasirengusios, nėra infrastruktūros, neparengti detalieji planai. Be to, valstybė neturi strategijos, kokią, pavyzdžiui, turėjo Airija – kokių priemonių imtis, siekiant ekonominio suklestėjimo“, – susitikimo metu kalbėjo partijos Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) vadovas, Prezidentas R. Paksas.

Jis svečiams pristatė ir pagrindines partijos rinkimų į Seimą programines nuostatas: pasiekti, kad Lietuva pagal bendrojo vidaus produkto bei pragyvenimo rodiklius vienam gyventojui būtų pirmajame Europos Sąjungos šalių dešimtuke, o pagal korupcijos lygį atsidurtų mažiausiai korumpuotų šalių penketuke.

Tarptautinio valiutos fondo kasmetinė ekonominių konsultacijų misija Lietuvoje dirbs iki vasario 20 dienos.

 

 

2008-02-15

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!