- Reklama -
Seimo narys R.Žemaitaitis (viduryje) dėl savo pasisakymų V.Gaivenio laidoje turės aiškintis dviem Seimo komisijoms (Seimo archyvo nuotr.)

Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, jog ši apsvarstytų ir įvertintų Seimo narį, „tvarkietį“ Remigijų Žemaitaitį dėl jo pasisakymų LNK televizijos laidoje „Abipus sienos“.

„2010 m. rugsėjo 7 d. LNK laidoje „Abipus sienos“, kuri gina kaltinamąjį pedofilija A. Ūsą, jo draugę L. Stankūnaitę, kalbėjo Seimo narys R. Žemaitaitis. Jo išsakyta nuomonė apie tai, kad nėra jokių įrodymų mažametės seksualinio išnaudojimo byloje, prasilenkia su sveiku protu.

Prokuratūra pripažino, kad yra pakankamai duomenų bylai perduoti teismui, surašydama kaltinamąjį aktą.

Manau, kad tokie R. Žemaitaičio pasisakymai laidoje prieš bylos nagrinėjimą Panevėžio apygardos teisme 2010 m. rugsėjo 15 d. iš esmės patvirtina neteisėtą šio politiko R. Žemaitaičio poveikį teisėsaugos institucijoms ir jų atliekamiems tyrimams bei galimai R. Žemaitaitis sąmoningai trukdo pareigūnams tirti nusikalstamas veikas.

Manau, būtina išsiaiškinti ir nustatyti Seimo nario R. Žemaitaičio ryšį su kaltinamuoju pedofilija A. Ūsu, su kaltinamojo drauge L. Stankūnaite.

Be to, R. Žemaitaitis Gaivenio laidoje „Abipus sienos“, mano manymu, labai sureikšmintai pasisako apie savo darbinę veiklą, nors, kaip patvirtina Seimo internetinis puslapis, jis turi tik keletą metų praktikos, o universitetą yra baigęs tik 2005 metais.

Manau, kad tokiam politiniam veikėjui, išsakančiam savo nuomonę kaltinamąjį pedofilija ginančioje laidoje, nederėtų kalbėti apie savo darbinę praktiką, kuri iš esmės yra labai trumpa.

Mano manymu, Seimo narys R. Žemaitaitis galimai yra susijęs su kaltinamuoju pedofilija A. Ūsu ir jo aplinka, todėl manau, kad jo pasisakymų turinys turėtų būti apsvarstytas Seimo Etikos ir procedūrų komitete“, – Seimo Etikos ir procedūrų komisijai savo skunde rašo Neringa Venckienė.

Ji prašo komisijos įvertinti Seimo nario R. Žemaitaičio elgesį ir jo viešus pasisakymus, ginant kaltinamąjį pedofilija A. Ūsą, jo draugę L. Stankūnaitę ir filmavimąsi kaltinamąjį pedofilija A. Ūsą ginančioje Gaivenio laidoje.

Tai jau antras D.Kedžio dukrelės globėjos Neringos Venckienės skundas dėl Seimo nario, partijos Tvarka ir teisingumas nario Remigijaus Žemaitaičio. Vakar N.Venckienė "tvarkietį" apskundė Juliaus Sabatausko Seimo komisijai, tiriančiai neteisėtą įtaką teisėsaugai.

Kaip "Karštam komentarui" sakė Neringa Venckienė, ji taip pat rengiasi apskųsti partijos Tvarka ir teisingumas narį Remigijų Žemaitaitį partijos Etikos ir procedūrų komisijai, kad ši taip pat įvertintų savo partijos nario viešus pasisakymus LNK laidoje "Abipus sienos".

KK inf.

2010-09-09

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!