- Reklama -
Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.
Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Teisės departamentas pateikė išvadą dėl Asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymo Nr. XII-1519 5 straipsnio pakeitimo įstatymo projekto: šis įstatymo projektas prieštarauja Konstitucijos 29 straipsniui, kuriame įtvirtintas asmenų lygybės įstatymui principas.
Anot Seimo kanceliarijos Teisės departamento specialistų, jeigu Lietuvos Respublikos pilietis buvo nuteistas „už lytinį nusikaltimą prieš nepilnametį ir yra lytinis nusikaltėlis“ – tai bus įrašyta jam išduodamoje asmens tapatybės kortelėje ir pase, o tokio pobūdžio informacijos įrašymas į asmens dokumentą yra diskriminacinis ir neatitiktų Konstitucijos 29 straipsnio, kuriame įtvirtintas asmenų lygybės įstatymui principas.
Negana to, Seimo Teisės departamento atstovai mano, kad atsižvelgiant į tai, atitinkama nuostata galėtų būti interpretuojama ir kaip pakartotinis asmens baudimas už tą pačią veiką.
„Atvirai prisipažinsiu, kad šiandien aš buvau šokiruotas tokia Teisės departamento išvada. Nemanau, kad asmuo, kuris ne kartą ir ne du naudojo lytinę prievartą prieš nepilnamečius, yra lygiateisis mūsų bendruomenės narys. Man kyla klausimas, kodėl mes visais įmanomais būdais siekiame slėpti lytinius nusikaltėlius nuo bendruomenės, o ištikus nelaimei puolame kaltinti vieni kitus, kad neleidome tam užkirsti kelio.
Galimybes tokias valstybė turi, teisės aktai, tarptautiniai dokumentai to neriboja, ir tai yra visiškai valstybės apsisprendimas, ar žymėti pasus, ar ne“, – pažymėjo Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Remigijus Žemaitaitis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!