- Reklama -

LVŽS pirmininkas, mecenatas Ramūnas Karbauskis. KK nuotr.

Nuoširdžiai dėkoju, kad Europos Parlamento rinkimuose balsavote už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, kuri jūsų dėka iškovojo mandatą Europos Parlamente, gaudama 7,5 karto daugiau balsų nei praeituose EP rinkimuose. Tai naujo kelio pradžia, kovojant už sveiką, žalią, blaivią, kultūringą Lietuvą ir Europą, ginant mūsų nacionalinius interesus Briuselyje.

Jausdamas didelę atsakomybę prieš rinkėjus, privalau paaiškinti savo sprendimą, kodėl atsisakau EP nario mandato ir lieku toliau vadovauti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai bei tęsti darbus Lietuvai.

Reitingavimo rezultatai parodė, kad Lietuvos žmonės labiausiai pasitiki manimi ir Broniu Rope. Mūsų partijoje nėra žmonių, kuriems valdžia yra savitikslis dalykas. Mes visada galvojame apie tai, kas gali atnešti didžiausią naudą šaliai ir jos žmonėms.

Artėjančiuose savivaldos ir Seimo rinkimuose privalau užtikrinti, kad daugiau sąžiningų, kompetentingų žmonių taptų aktyviais Lietuvos politikoje. Noriu, kad čia liktų mažiau korupcijos ir melo. Esu tikras, kad žmonės supras mano sprendimą, nes LVŽS šiandien yra telkianti centro jėga ir vis daugiau aktyvių žmonių svarsto galimybę dalyvauti politikoje būdami mūsų sąjungos gretose.

Mes nedalinam populistinių pažadų, mes nuosekliai ir atsakingai dirbame. Tikime, kad savivaldybių rinkimai 2015 m. ir Seimo rinkimai 2016 m. mums bus sėkmingi, tikimės, kad mūsų sąjungos atstovai prioritetine tvarka dirbs Kultūros, Švietimo, Žemės ūkio, Aplinkos ir Sveikatos ministrais.

Esu tikras, kad Bronis Ropė, kaip Europos Parlamento narys, taps aktyviu Lietuvos žmonių interesų gynėju. Jo biuras bus atviras ir jautrus kiekvieno Lietuvos žmogaus keliamam klausimui ar problemai. Bronis Ropė turi tam reikiamą kompetenciją, autoritetą ir patirtį.

Šiuo metu pradėjome derybas su keliomis EP frakcijomis ieškodami geriausio varianto, kad galėtumėme dirbti Europos Parlamento Žemės ūkio ir kaimo plėtros komitete, kuriame iki šiol nebuvo Lietuvos atstovo. Tai yra pats svarbiausias EP komitetas Lietuvai.

Mūsų tikslas Europos Parlamento teisėkūros procese siekti, kad mūsų kontinentas būtų laisvas nuo genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) invazijos ir nenaudingų prekybos sutarties su JAV sąlygų, dalyvauti kuriant ambicingą maisto išmetimo mažinimo programą Europoje, palaikyti ambicingus klimato kaitos mažinimo, žaliosios energetikos plėtros tikslus, kelti visuomenės sveikatos politikos klausimus, aktyviai ginti savivaldą, decentralizaciją. Pasisakyti už socialiai teisingą Europą, žemės rinkos liberalizavimo ribojimą ir tradicinių šeimos vertybių puoselėjimą.

Dar kartą dėkoju visiems, balsavusiems už mane ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą. Nuoširdžiai kviečiu dalyvauti mūsų sąjungos veikloje.

Primenu, kad birželio 29 d. vyks referendumas. Saugokime Lietuvos strateginį turtą – žemę ir palengvinkime būsimų referendumų iniciavimo sąlygas. Padėkime grąžinti valstybę žmonėms!

Ramūnas Karbauskis,

LVŽS pirmininkas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!