- Reklama -

V.Gedvilas neatskleidė tikrųjų savo atsistatydinimo priežasčių. KK nuotr.

Seimas plenariniame posėdyje nutarė tenkinti Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo 2013 m. spalio 3 d. atsistatydinimo pareiškimą. Už Seimo nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko atsistatydinimo“ balsavo 76 Seimo nariai, prieš – 7, susilaikė 35 parlamentarai.

„Mano yra toks apsisprendimas ir aš norėčiau, kad nebūtų kokių nors ypatingų diskusijų, ypatingų aistrų. Niekas nesugrius, keičiasi Seimo pirmininkai ir Seimo darbas nuo to, kaip sakyti, nenukenčia. Aš manau, kad jūs visi esate verti Seimo Pirmininko, bet kuris iš jūsų galėtų būti Seimo Pirmininku. Tiesiog noriu paprašyti, kad jūs pritartumėte mano prašymui“, – sakė V. Gedvilas, prašydamas atleisti jį iš užimamų pareigų.

Kokios priežastys iš tiesų lėmė staigų V.Gedvilo atsistatydinimą iš Seimo pirmininko posto, V.Gedvilas Seimo posėdyje neatsakė. Ne kartą apie tai klausiamas, jis tik prašė patenkinti jo atsistatydinimo pareiškimą.

Priimtu nutarimu taip pat nuspręsta pavesti laikinai eiti Seimo Pirmininko pareigas Seimo Pirmininko pavaduotojui Algirdui Sysui.

Nutarimas įsigaliojo nuo priėmimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!