- Reklama -

Viktoro Uspaskicho laukia dar vienas teismų maratonas - šį kartą dėl nepagarbos teismui. KK nuotr.

Šiandien, spalio 3 d., generalinis prokuroras Darius Valys patenkino ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Vilniaus apylinkės prokuroro prašymą kreiptis į Lietuvos Respublikos Seimą dėl leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Viktorą Uspaskichą.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui pradėtas gavus Teisėjų tarybos pirmininko Gintaro Kryževičiaus prašymą pradėti tyrimą, kai 2013 metų liepos 28 d. minėtas Seimo narys Vilniaus oro uoste, atsakydamas į jam pateikiamus žurnalistų klausimus, pasisakė apie Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius apkaltintąjį nuosprendį vadinamoje Darbo partijos byloje.

Ikiteisminį tyrimą atliekančių Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriaus tyrėjų ir tyrimui vadovaujančių Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje, kurioje yra ir Lietuvos teismo ekspertizės centro specialisto išvada, yra surinkta pakankamai duomenų leidžiančių manyti, kad savo veiksmais V. Uspaskichas galimai parodė nepagarbą teismui (Baudžiamojo kodekso 232 straipsnis).

Norint toliau vykdyti ikiteisminį tyrimą turėtų būti surašytas pranešimas apie įtarimą ir vykti įtariamo asmens apklausa. Kadangi V. Uspaskichas yra Lietuvos Respublikos Seimo narys, todėl be Seimo sutikimo to padaryti nėra galimybių. Visais atvejais dėl Seimo nario laisvės suvaržymo į Seimą gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras, kas ir yra atlikta šiuo atveju.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!