- Reklama -

Loreta Graužinienė. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Seimas, vadovaudamasis Seimo statutu, po alternatyvaus balsavimo nutarė išrinkti Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininke Seimo narę Loretą Graužinienę. Į Seimo Pirmininko pareigas taip pat buvo siūlyta Seimo nario Eugenijaus Gentvilo kandidatūra.

Slapto balsavimo rezultatai: išdalinta biuletenių – 125, rasta biuletenių – 125, galiojančių – 116, negaliojančių – 9. Už siūlymą skirti parlamento vadove Seimo narę L. Graužinienę balsavo 77 Seimo nariai, Seimo nario E. Gentvilo kandidatūrą parėmė 39 parlamentarai.

Priimtas Seimo nutarimas „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko išrinkimo“ įsigaliojo nuo priėmimo. Seimo narės L. Graužinienės kandidatūrą į Seimo Pirmininko pareigas pateikė Seimo narys Vytautas Gapšys Darbo partijos frakcijos vardu.

„Svarbiausia, ko reikalausiu iš savęs ir jūsų, iš visų valdžios atstovų ir valdžios įstaigų atstovų – tai vykdyti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 5 straipsnį, kuriame parašyta: „Valdžios įstaigos tarnauja žmogui.“ Tai nedirbti Lietuvos Respublikos Seime, o tarnauti Lietuvos žmonėms“, – prisistatydama parlamentui kalbėjo naujoji parlamento vadovė L. Graužinienė.

L. Graužinienė tapo antrąja moterimi Lietuvos parlamentarizmo istorijoje, vadovausiančia Seimui.

Seimo inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!