- Reklama -
Seimo narys S.Stoma prašo Seimo komisijos ištirti E.Kūrio ir A.Paulausko poveikį pedofilijos byloje (KK nuotr.)

Seimo narys Saulius Stoma prašo laikinosios tyrimo komisijos dėl neteisėto poveikio teisėsaugos institucijoms atlikti tyrimą dėl buvusio Konstitucinio Tesimo pirmininko Egidijaus Kūrio bei buvusio Seimo Pirmininko, buvusio generalinio prokuroro, o dabar Naujosios sąjungos pirmininko Artūro Paulausko bei jo aplinkos daryto, o gal ir tebedaromo poveikio rezonansinėje Kauno pedofilijos byloje.

Seimo nario teigimu, būtina atkreipti dėmesį ir išsklaidyti abejones dėl visuomenėje plačiai nuskambėjusių ir įtarimų sukėlusių faktų. „Įtariamojo A. Ūso advokatu dirbo Deivis Valiulis, buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vyriausiasis patarėjas, kai komitetui vadovavo Alvydas Sadeckas. Pastarasis žiniasklaidos yra kompromituojamai siejamas su viena ankstesne pedofilijos byla (Leonido Gotlibo). Advokato praktiką D. Valiulis yra atlikęs Artūro Paulausko kontoroje, buvo tos pačios partijos narys. Žinomi taip pat ir A. Paulausko bei kitos A. Ūso advokatės, buvusios prokurorės Loretos Kraujutaitienės ryšiai“ – aiškina S. Stoma.

Parlamentaro nuomone, komisija privalo atsakingai ištirti šiuos ir kitus panašius įtarimus dėl kišimosi į pedofilijos bylą. Jis sako turintis ir konkrečios informacijos, kurią galėtų pateikti komisijai. „Tikiuosi, kad komisija atsakingai įvertins visuomenėje sklandančias pagrįstas abejones, kompetentingai ištirs bei sugebės patvirtinti arba paneigti šią informaciją“ – sako S. Stoma.

Pavasario sesijoje įkurta socialdemokrato Juliaus Sabatausko vadovaujama laikinoji tyrimo komisija turi ištirti, ar yra požymių, kad politinės ir interesų grupuotės daro galimai neteisėtą poveikį teisėsaugos institucijoms dėl atliekamų tyrimų bei ar teisėsaugos institucijoms sąmoningai trukdoma atlikti nusikalstamų veikų tyrimus.

KK inf.

2010-08-24

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!