- Reklama -
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Olgos Pastuškovos nuotr.

Viešumoje pradėjus svarstyti, ar Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės vadovaujama Seimo delegacija, išvykusi į Kijevą nesuderinus šios kelionės su Prezidentūra ir Užsienio reikalų ministerija, nepadarė žalos Lietuvai,  Seimo Ryšių su visuomene išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigia, kad “Seimo delegacijos vizitas į Ukrainą organizuotas nuosekliai.

“Seimo kanceliarija informuoja, kad Seimo delegacijos komandiruotė į Ukrainą organizuota nuosekliai laikantis nustatytas tvarkos. Lapkričio 25 d. buvo parengtas galutinis vizito programos projektas ir gautas komitetų, kuriuose dirba delegacijos nariai, pritarimas jų komandiruotei. Lapkričio 26 d. Seimo valdyba apsvarstė programos, kurioje numatytas abiejų valstybių parlamentų vadovų susitikimas, projektą ir nusprendė Seimo delegaciją komandiruoti į Ukrainą.

Seimo valdybai priėmus šį sprendimą, Seimo kanceliarija įgyvendino šiuo sprendimu jai pavestas ir susijusias užduotis – Seimo kanceliarijai skirtų biudžeto asignavimų lėšomis ir naudojantis viešųjų pirkimų būdu teikiamomis paslaugomis užtikrinti kelionę į Kijevą ir atgal, dalies delegacijos narių draudimą ir dienpinigių išmokėjimą bei kiek įmanoma sumažinti išlaidas dėl atšaukiamos komandiruotės į Jungtinę Karalystę. Pastarasis klausimas yra sprendžiamas, todėl šiuo metu įvardinti atšaukto sprendimo išlaidų dydžio negalima”, – teigiama Seimo Ryšių su visuomene išplatintame pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!