- Reklama -

Kultūros ministro Šarūno Biručio klausiama, ar Kultūros ministerijos finansuota ir Lietuvos edukologijos universiteto leidyklos išleista knyga vaikams „Gintarinė širdis“ atitinka šių institucijų puoselėjamas kultūrines, nacionalines vertybes. Seimo archyvo nuotr.

Šių metų kovo pradžioje žiniasklaidoje buvo publikuotas straipsnis, kuriame rašoma apie rašytoją ir literatūros kritikę Neringą Mikalauskienę: „38 metų vilnietė neslepia esanti lesbietė, rašo knygas mažiesiems skaitytojams ir pati jas iliustruoja.“ Straipsnyje rašoma apie jos parašytą pasakų knygą vaikams „Gintarinė širdis“, kurią autorė pasirašė Dangvydės slapyvardžiu. Minėtą pasakų knygą mažiesiems skaitytojams, kaip rašoma spaudoje, išleido Lietuvos edukologijos universiteto leidykla 500 egzempliorių tiražu, o šios knygos leidybai lėšas (7010 Lt) skyrė Kultūros ministerija.

Knygoje „Gintarinė širdis“ iš šešių pasakų dvejose rašoma apie tos pačios lyties jaunuolių santuokas. Ši knyga buvo platinama šių metų Vilniaus knygų mugėje. Minėtame straipsnyje – interviu su vaikų knygų autore N. Mikalauskiene nušviečiama jos veikla „Įvairovės ir edukacijos namų“ rengiamuose kūrybiniuose projektuose. Teigiama, kad N. Mikalauskienė 15 metų dirba su vaikų literatūra, 3 metus dirbo savanore „Vaikų linijoje“.

Lietuvos tėvų forumas ir kitos šeimas atstovaujančios organizacijos išreiškė susirūpinimą dėl tokio pobūdžio knygų platinimo. Jų nuomone, tokiomis pasakų knygomis stengiamasi vaikams įdiegti mintį, kad tos pačios lyties asmenų santuoka yra sveikintinas reiškinys. Stebina tai, kad tokio pobūdžio knygas vaikams finansuoja Kultūros ministerija ir kad jos leidžiamos Lietuvos edukologijos universiteto leidykloje.

Grupė Seimo narių kreipėsi į kultūros ministrą ir Lietuvos edukologijos universiteto rektorių, prašydami pateikti informaciją, ar Kultūros ministerijos finansuota ir Lietuvos edukologijos universiteto leidyklos išleista knyga vaikams „Gintarinė širdis“ atitinka šių institucijų puoselėjamas kultūrines, nacionalines vertybes.

Kreipimąsi pasirašė Seimo nariai: Povilas Urbšys, Rima Baškienė, Vytautas Juozapaitis, Rimantas Jonas Dagys, Rita Tamašunienė, Edvardas Žakaris, Dangutė Mikutienė, Aurelija Stancikienė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!