- Reklama -

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. KK nuotr.

Šiandien Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas pasveikino pirmą kartą Parlamente vykstančios Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų (COSAC) konferencijos dalyvius.

„Ilgai laukėme šio momento – tiek Seimas, tiek ir visa Lietuva. Po dvidešimt trejų nepriklausomos valstybės atkūrimo metų, po devynerių mūsų narystės Europos Sąjungoje metų pagaliau sulaukėme“, – pabrėžė Seimo vadovas.

Jo teigimu, Seimas yra pasirengęs sutelkti visas jėgas, kad atviruose parlamentiniuose debatuose kartu nubrėžtume geresnės, stipresnės, vieningesnės ir visų mūsų bendros ateities gaires. „Jūs, kaip niekas kitas, suprantate, kiek daug siekiant šio tikslo gali ir turi nuveikti Europos Sąjungos valstybių narių nacionaliniai parlamentai ir Europos Parlamentas“, – sakė V. Gedvilas.

Seimo Pirmininkas akcentavo, jog būtina rasti būdų, kaip sukurti daugiau darbo vietų, paskatinti Europos šalių ekonomikos augimą, užtikrinti Europos finansinį atsparumą, didinti jos konkurencingumą, sukurti energijos, paslaugų ir skaitmeninės ekonomikos vidaus rinką bei atkurti visuomenės pasitikėjimą Europos projektu.

„Kitų metų gegužę vyks rinkimai į Europos Parlamentą. Mūsų darbai ir iniciatyvos turės tiesioginės įtakos Europos piliečių pasirinkimui – balsuoti rinkimuose ar ne. Tai – mūsų bendra atsakomybė“, – tvirtino V. Gedvilas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!