- Reklama -

Seimo Pirmininkė L.Graužinienė susitiko su JAV Atstovų Rūmų Pirmininku Dž. Beineriu. Seimo kanceliarijos nuotr./aut. Olga Posaškova

Šiandien į Lietuvą atvykęs Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų Rūmų Pirmininkas Džonas Beineris (John Boehner) Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose dalyvavo oficialiame priėmime Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės kvietimu.

Seimo Pirmininkė, sveikindama aukštus svečius sakė, kad nepaprastai vertina šį svarbų vizitą, vykstantį Lietuvai minint 25-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines. L. Graužinienė išreiškė nuoširdžią padėką už Jungtinių Amerikos Valstijų poziciją sovietų okupacijos metais ir dabartiniu sudėtingu laikotarpiu: „Amerika niekada nepripažino mūsų okupacijos, kuri negailestingai išbraukė Lietuvos valstybę iš pasaulio žemėlapio, visais būdais stengėsi palaužti mūsų tautos dvasią. Nuolat jautėme, kad Jungtinės Amerikos Valstijos yra ištikima mūsų partnerė. Tą jaučiame ir dabar, esant sudėtingai geopolitinei situacijai“.

Seimo Pirmininkė taip pat pabrėžė, kad laisvė, taika ir pagarba žmogiškam orumui – tai vertybės, priklausančios visiems, „nesvarbu, kokiame pasaulio kontinente yra valstybės, kokia kalba jose kalba žmonės“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!