- Reklama -

Loreta Graužinienė. KK nuotr.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino šiandien prasidėjusių Lietuvos Respublikos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos posėdžio dalyvius.

Pasak Seimo Pirmininkės, reikia daug ir aktyviai dirbti – ir esantiems Lietuvoje, ir gyvenantiems svetur – įtraukiant emigrantus į lietuvybės išsaugojimo procesus.

„Ne viena išvykusi šeima pasakoja net nepajuntanti, kaip vaikas nustoja kalbėti lietuviškai. Todėl nepakanka vien sakyti: „Kalbėk lietuviškai.“ Reikia nuo mažens įskiepyti meilę ir lietuvių kalbai, ir Lietuvai. Reikia skatinti palaikyti ryšius su Lietuva.“

Anot Seimo Pirmininkės, būtina siekti, kad tautiečiai norėtų grįžti į Lietuvą.

„Todėl nedviprasmiškai pasisakau dvigubos pilietybės klausimu. Kiekvienam mūsų piliečiui ir jų vaikams turėtų būti suteikta Lietuvos pilietybė. Įstatymiškai padaryti tai nėra lengva, tačiau to siekti reikia. Kiekvienas lietuvis – reikalingas ir svarbus Lietuvai, kad ir kur jis bebūtų“, – teigia Seimo Pirmininkė.

Lietuvos Respublikos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija rengiasi posėdžiauti keturias dienas. Posėdžiuose bus nagrinėjami pilietiškumo ir tautiškumo ugdymo Lietuvoje ir užsienyje, Lietuvos Respublikos pilietybės, atskiros apygardos užsienyje gyvenantiems piliečiams įvedimo, verslo plėtros, gerontologijos centrų veiklos ir kt. klausimai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!