- Reklama -

Seime per plenarinį posėdį Ukrainos „Demokratijos plėtros centro“ atstovė Olena Rudomotkina perdavė oficialią Ukrainos piliečių padėką Lietuvai ir asmeniškai Seimo Pirmininkei Loretai Graužinienei už pagalbą ir paramą eurointegracijos keliu pasirinkusiai eiti Ukrainai. Seimo kanceliarijos nuotr.

2013 metų lapkričio pabaigoje Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai Vilniuje vykusiame Europos Sąjungos viršūnių susitikime buvo viliamasi pasirašyti ES asociacijos sutartį su Ukraina. Prieš šį susitikimą Kijeve buvo rengiami taikūs mitingai, palaikantys Ukrainos integraciją į Europą. Tačiau asociacijos sutartis tąkart nebuvo pasirašyta.

„Tai įvyko tik po pusės metų – šių metų birželį. Per šiuos pusę metų Ukrainai teko išgyventi daugelio nekaltų žmonių netektį, skausmą ir neviltį, pereiti ugnį ir kraują. Tuo nelengvu metu Ukrainą rėmė Lietuva. Rėmė žodžiu ir darbais. Į Maidaną Kijeve palaikyti mūsų siekių atvyko Lietuvos delegacija, vadovaujama Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės. Europos keliu nutarę pasukti ukrainiečiai išgirdo daug gerų žodžių, kurie skatino optimizmą ir teikė viltį.

Būtent už palaikymą šiuo sunkiu metu, pirmiausia visų moterų, kurios tada ryžtingai stovėjo Maidane vardu, už solidarumą noriu padėkoti drąsiai ir atkakliai Jūsų šalies moteriai – Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkei Loretai Graužinienei“, – dėkodama sakė organizacijos „Demokratijos plėtros centras“ atstovė Olena Rudomotkina.

Nors Olena Rudomotkina ukrainietė, jos šaknys – Lietuvoje. Ukrainos visuomeninės organizacijos „Demokratijos plėtros centras“ atstovės mama yra lietuvė, kartu su kitais mūsų tautiečiais pokariu sovietų valdžios buvo ištremta į Irkutsko sritį.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Ukrainoje, Maidane, lankėsi praėjusių metų lapkričio 26–27 dienomis prieš Rytų partnerystės susitikimą Vilniuje.

Su oficialiu vizitu Kijeve parlamento vadovė lankėsi ir šių metų kovo 16–17 d. Tada Seimo Pirmininkė dalyvavo Lietuvos Seimo, Lenkijos Seimo bei Senato ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių asamblėjos prezidiumo posėdyje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!