- Reklama -

Vytautas Gapšys. KK nuotr.

„Mielieji,

šiandien – liepos 6-osios išvakarės. Dienos, kuomet švenčiama suvienytos Lietuvos valstybės valdovo, kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventė – Valstybės diena.

Kokia yra tos karūnos, uždėtos prieš 760 metų, tikroji kaina – galime tik spėlioti. Istorijos puslapiuose liko nemažai, mūsų akimis, galbūt prieštaringai vertinamų priemonių, kurių anuomet ėmėsi Mindaugas, siekdamas suvienyti Lietuvos žemes. Tačiau itin retai kalbama apie asmeninę karaliaus Mindaugo sumokėtą kainą – kaip žmogaus, asmenybės. Nes šiuo atveju valstybės interesai buvo svarbiau už vieno, nors ir didingo, asmens istoriją. Manau, kad galime didžiuotis savo istorijoje turėdami tokį valdovą – puikų strategą, politiką, lyderį, dvasios stiprybe ir įžvalgomis pralenkusį savo amžininkus, paklojusį tvirtą pamatą mūsų valstybingumui.

Tikiu, kad ir tuometiniame, ir šiandieniame pasaulyje didžiausia jėga yra vienybė, o pati gražiausia karūna bet kuriam lyderiui – žmonių pasitikėjimas juo, tikėjimas jo darbu, sprendimais ir bendros vizijos siekimas kartu. Tokia karūna – didžiulė garbė ir atsakomybė. Linkiu visiems Lietuvos žmonėms dėti tą karūną tik ant verčiausiųjų galvos – tų, kurie dirba jų labui. Tuomet mūsų valstybė bus klestinti, o jos žmonės – laimingi.

Prasmingos jums šventės.“

Vytautas Gapšys

Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!