- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais Seimui teikia ratifikuoti tris tarptautines sutartis – Tarptautinės darbo organizacijos konvenciją dėl darbo jūrų laivyboje, Lietuvos Respublikos ir Šventojo Sosto sutartį dėl kvalifikacijų, susijusių su aukštuoju mokslu, pripažinimo ir Kartachenos biosaugos protokolo papildomą Nagojos ir Kvala Lumpūro protokolą dėl atsakomybės ir žalos atlyginimo.

Ratifikuodama Tarptautinės darbo organizacijos konvenciją dėl darbo jūrų laivyboje, priimtą 2006 m. vasario 23 d. Ženevoje, Lietuva prisidės prie jūrininkų darbo ir gyvenimo sąlygų gerinimo visame pasaulyje. Konvencija apima minimalius reikalavimus jūrininkams darbui laive, jų įdarbinimo, apgyvendinimo, poilsio ir maitinimo sąlygas, sveikatos ir socialinę apsaugą.

2012 m. birželio 8 d. Vilniuje pasirašyta Lietuvos ir Šventojo Sosto sutartis dėl kvalifikacijų, susijusių su aukštuoju mokslu, pripažinimo, palengvins mūsų šalyje įgyto vidurinio išsilavinimo, dalinių studijų, taip pat aukštosiose mokyklose gautų kvalifikacijų pripažinimą studentams, kurie norės pradėti ar pratęsti studijas aukštosiose mokyklose, patvirtintose Šventojo Sosto.

2011 m. gegužės 11 d. Lietuva, kartu su kitomis 15 šalių (įskaitant Europos Sąjungą), pasirašė Kartachenos biosaugos protokolo papildomą Nagojos ir Kvala Lumpūro protokolą, reglamentuojantį su gyvaisiais modifikuotais organizmais susijusią atsakomybę bei žalos atlyginimą.

Šiuo protokolu siekiama prisidėti prie biologinės įvairovės išsaugojimo ir tolygaus jos naudojimo, taip pat juo nustatoma atsakomybė bei žalos atlyginimas tokiais atvejais, kai žalą sukelia gyvi modifikuoti organizmai, kurių kilmė yra susijusi su tarpvalstybiniu judėjimu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!