- Reklama -

J.Bernatonis atsikirto A.Kubiliui: partijų susitarimas bus pasirašytas ir be konservatorių. KK nuotr.

“Teisingumo ministras, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vicepirmininkas Juozas Bernatonis reiškia apgailestavimą dėl Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) narių Andriaus Kubiliaus ir Jurgio Razmos pozicijos ignoruoti kartu su Lietuvos nevyriausybinėmis organizacijomis parengtą susitarimo projektą „Dėl žmogaus teisių ir laisvių apsaugos Lietuvoje“. Planuojama, kad susitarimas bus pasirašytas be konservatorių kitų svarbiausių parlamentinių partijų”, – teigiama Teisingumo ministerijos išplatintame pranešime spaudai.

„Labai gaila, kad konservatoriai nenori matyti problemų, kurios yra žmogaus teisių ir laisvių srityje. Užuot diskutavę ir ieškoję problemų sprendimų, Tėvynės sąjungos atstovai pasirinko politikavimo ir populizmo kelią. Matyt, kad konservatoriai jau pradėjo savo rinkimų kampaniją“, – teigia teisingumo ministras

“Susitarimo projektas „Dėl žmogaus teisių ir laisvių apsaugos Lietuvoje“ buvo parengtas bendradarbiaujant su visuomeninėmis organizacijomis, kurios rūpinasi žmogaus teisių apsauga Lietuvoje. Praeitą savaitę jis buvo pateiktas penkioms pagrindinėms parlamentinėms partijoms – LSDP, TS–LKD, Darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui“ ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui”, – teigiama Teisingumo ministerijos išplatintame pranešime spaudai.

„Šią savaitę partijos pradėjo teikti savo pasiūlymus dėl susitarimo projekto turinio, tačiau konservatoriai per žiniasklaidą informuoja, kad šiame procese nebedalyvaus. Lieka neaišku, ar jų išplatintas pareiškimas yra eilinių jos narių A. Kubiliaus ir J. Razmos pozicija, ar tai yra oficiali konservatorių vadovybės laikysena“, – retoriškai klausia J. Bernatonis.

“Jeigu konservatorių vadovybė atsisakys dalyvauti tolimesnėse diskusijose dėl susitarimo, jas tęs LSDP, Liberalų sąjūdis, „Darbo partija“ ir „Tvarka ir teisingumas“, – informuoja Teisingumo ministerija.

Kaip žinia, šiandien Seimo TS-LKD frakcija išplatino pranešimą spaudai, kuriame cituojamas Andrius Kubilius. Jo nuomone, “paskaičius J.Bernatonio pateiktą tekstą tenka suabejoti arba socialdemokratų politine nuovoka, arba nuoširdžiai nusistebėti jų politiniu įžūlumu: socialdemokratai siūlo partijoms pritarti tam, kad Lietuvoje būtų įteisinta eutanazija ir abortai, o taip pat būtų sudarytos sąlygos Vyriausybei įteisinti vienalytes santuokas.”

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!