- Reklama -

Arvydas Akstinavičius. KK nuotr.

Dėl nedemokratiškos, tik pinigų kiekiu paremtos rinkimų sistemos, Vilnių keletą kadencijų valdo Artūro Zuoko eiliniams rinkimams suburiama įvairių interesų, taip pat ir finansinių, turinti asmenų grupė. Per visą A. Zuoko valdymo laikotarpį Vilnius sugebėjo prieiti prie finansinio bankroto ribos – miesto skola jau didesnė negu metinis biudžetas. Pažymėsime tik keletą „gerų“ darbų, kurie ypatingai parodo kam nukreipta šio ciniško ir įžūlaus asmens veikla. Iš jų:

– Vilniaus šilumos ūkio nuoma „Rubikon“ finansinei grupuotei, prisidengus koncerno „Dalkia“ vardu. Ši nuoma „Rubikono“ veikėjams leido taip išpūsti centralizuoto šildymo kainas, kad eiliniams vilniečiams, kaip toje pasakoje, buvo nulupti devyni kailiai. Ir visai neaišku kaip bus išeinama iš šios padėties. Baigiantis sutarties galiojimo laikui gali tekti sumokėti už menamas investicijas dešimtis ar net šimtus milijonų litų.

– Šiukšlių atliekų deginimo gamykla Lazdynuose. Šiuo metu išsivysčiusiose šalyse tokios gamyklos nestatomos. Šiukšlės rūšiuojamos ir išrūšiuotos atliekos panaudojamos pramoninėje gamyboje. Šią vasarą tūkstančiai rūšiavimo konteinerių išdalinti ir Vilniuje. Gyventojai nuoširdžiai ėmėsi šio darbo. Išrūšiavus atliekas nepanaudotos lieka tik maisto atliekos. Tai ką degins Vilniaus valdžia – išrūšiuotas atliekas ar europinius milijonus, skirtus gamyklai statyti?

Galima būtų ir toliau vardinti A.Zuoko komandos „gerus“ darbus vilniečiams. Geležinio Vilko gatvės rekonstrukcija prie Vingio parko: vietoj Ukmergės ir Geležinio Vilko gatvėse susidarančių ir miesto gyvenimą paralyžuojančių transporto spūsčių sprendimo – jokios praktinės naudos neduosianti, jokių eismo problemų nesprendžianti, tik naudojanti europinius pinigus statyba. Jau pamirštas pigiai parduotas ir brangiai išnuomotas savivaldybės pastatas išauginęs savivaldybės skolą, Siemens arenos dotavimas. Netgi naujasis nuomojamų dviračių projektas Vilniuje, švelniai tariant, neskaidrus. Įžūliai meluojama, kad šio projekto įdiegimas nieko nekainuoja vilniečiams. Kukliai užmirštama, kad kompanijai, diegiančiai dviračių nuomą, taip pat nemokamai išnuomojami reklamos plotai mieste.

Lietuvos socialdemokratų sąjunga, matydama galimai korumpuotą dabartinės Vilniaus valdžios veiklą, siūlo:

1. Siekiant nutraukti nuolatos daromus žalingus Vilniaus miestui ir vilniečiams sprendimus, įvesti Vilniaus mieste tiesioginį valdymą.

2. STT, FNTT, Valstybės kontrolei nedelsiant išnagrinėti Vilniaus valdžios inicijuotus projektus korupciniu požiūriu.

Lietuvos socialdemokratų sąjungos pirmininkas Arvydas Akstinavičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!