- Reklama -
Socialistinio liaudies fronto pirmininkas Algirdas Paleckis (KK nuotr.)

Teisingumo ministerijai išdavus pažymą apie partijos „Frontas“ ir Lietuvos Socialistų Partijos susijungimo į Socialistinį Liaudies Frontą (SLF) dokumentų atitikimą įstatymams, Juridiniu asmenų registras registravo SLF kaip juridinį asmenį – politinę partiją.

Partijos pirmininkas Algirdas Paleckis teigė, kad kitaip ir negalėjo būti, kadangi tiek partijos įstatai, tiek ir programa ruošti kruopščiai ir profesionaliai ne vieną mėnesį. Teisingumo ministerija pateikė kelias redakcines pastabas, tačiau jų įtraukimui į statutą nereikėjo kviesti dar vieno suvažiavimo, kadangi steigiamasis suvažiavimas įgaliojo darbo grupę, esant reikalui, paredaguoti statutą.

Iš daugumos kitų partijų, kurios gina stambaus, dažniausia užsienio kapitalo interesus ir todėl yra dešiniosios, Socialistinis Liaudies Frontas išsiskiria aiškiai deklaruojamu kairumu, tai yra įsipareigojimu atstovauti ne kapitalą, o darbą, ne stambiųjų, dažnai užsienio savininkų mažumą, kuri uzurpavo politinės, ekonominės ir ideologinės galios svertus, o skurstančiųjų samdomą darbą dirbančiųjų, kapitalizmo į skurdą įvarytų žmonių interesus.

Pajamų skirtumo tarp turtingos mažumos ir skurstančios daugumos sumažinimas yra realiai pasiekiamas įvedant progresinę mokesčių sistemą visais lygiais, labiau apmokestinant ypač stambųjį kapitalą, o ne darbą, turtingesnius, o ne skurdesnius ir tokiu būdu per valstybės biudžetą perskirstant didesnę BVP dalį. Kitas socialinio teisingumo instrumentas – valstybės reguliavimo sugrąžinimas į strategines ūkio šakas, esant reikalui panaudojant nacionalizaciją. Gindamas pirmiausia samdomus žmones, vis dėlto SLF aiškiai pasisako už paramą Lietuvos smulkiam verslui, kuris gali kurti darbo vietas Lietuvoje.

Partija aiškiai siekia šalies neutralumo ir pasisako prieš Lietuvos dalyvavimą militaristiniame NATO bloke, kuris dažnai tampa instrumentu imperialistiniams, energetinių ir kitų rinkų užgrobimo tikslams pasiekti. SLF – už civilizuotus, daugumos Europos šalių palaikomus abipusiai naudingus santykius su NVS šalimis. Partijos sąjungininkai – profesines sąjungos ir tos organizacijos, kurios gina viešąjį interesą. SLF yra neatsiejama atsigaunančio pasaulinio kairiųjų socialistinių partijų judėjimo dalis. Šio judėjimo strateginis tikslas – nehumaniškos kapitalistinės sistemos pakeitimas socialistine, humaniška santvarka.

SLF informacijos centras

2010-02-24

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!